Ovih dana niste mogli propustiti TV reklame o savršenim božićnim poklonima za nju i njega te onu o mekanim i tvrdim poklonima. No, što je zapravo savršen poklon i postoji li on uopće?

Savršene poklone poklanjaju oni koji o Božiću razmišljaju već u listopadu. Ako imate takvog prijatelja ili člana obitelji, pravi ste sretnik. Takvi poklanjaju onu torbicu za koju ste odigrali nagradnu igru, a niste je osvojili ili personalizirane poklone ručne izrade koje treba naručiti barem mjesec i pol ranije.

No, ovo nije članak za njih, već vas koji poklone tražite 10 dana prije Božića. Ne brinite, uvijek postoje sitnice koje se mogu pronaći ili naručiti u zadnji čas. I možda nisu ono što nekome izričito treba, ali svatko im se raduje.

5 savršenih poklona za ljepšu polovicu

Je li netko rekao da je sa ženama teško? Sigurni smo da će vam one u pet sekundi ko iz topa nabrojati pet savršenih poklona. Većinu njih vide na Instagramu, a najčešće uključuju kozmetiku, odjeću ili modne dodatke.

Za žene su idealni mekani pokloni (iako i one vole mobitele i tablete ).

Poklon za žene: šal1. Topli set

Šal, rukavice i pletena traka za kosu. One su trenutno jako popularne i možete birati između puno modela s ukrasima ili bez njih. Uz toplu trak koja pokriva uši, topli pleteni šal i pripadajuće rukavice savršen su izbor za vašu dragu.

 

Poklon za ženu: kozmetika2. Kozmetika

Zapravo, što god vam dobre tete u drogeriji predložile, vašoj dragoj će se svidjeti. Prišapnut ćemo samo da mlađe više vole make-up proizvode i boostere, a one malo zrelije kremu za područje oko očiju ili proizvode za lifting.

Poklon za ženu: torba3. Modni dodaci

Koji god modni dodatak odaberete, ženi će se svidjeti. No, ako želite ići na 100%, nova torbica je dobar izbor. Osim torbe, u posljednje su vrijeme popularni i ruksaci koji su zapravo vrlo praktični, posebno za žene s klincima.

 

Poklon za ženu: mirisna svijeća4. Mirisna svijeća

Ok, jasno vam je da se nećete izvući samo s ovim poklonom, ali sigurni smo da nježniji spol voli fino mirisati, ali i boraviti u mirisnom prostoru. Za ovu prigodu odaberite svijeće s mirisima Božića - sljezov kolačić, paprenjaci ili jabuka s cimetom.

Poklon za ženu: šalica5. Šalica

Možda ste u početku članka mislili da je šala, ali zapravo smo ozbiljni. Toliko isfuran poklon još uvijek može svakoga razveseliti. Šalica s porukom ili nekim božićnim uzorkom zapravo je odličan poklon, posebno za žene koje obožavaju kavu. U šalicu stavite njene najdraže čokoladice ili 3u1 kavu. Ili oboje.

 

Vrati me na početak

5 savršenih poklona za jaču polovicu

Jači spol (ili onaj s jačim mišićima i opasnom bradom) zapravo je puno teže zadovoljiti nego žene. Čime se današnji muškarci bave? Vole sport i bave se sportom. Vole izgledati lijepo i biti primijećeni. Njihov popis možda neće biti s Instagrama, ali će biti praktičan.

Kada kupujete za muškarca, taktika bi uvijek trebala biti koristan poklon. Iako ne postoji ništa što vaš muškarac baš jako želi, popis onoga što mu treba zapravo je vrlo dugačak.

Poklon za muškarca: novčanik1. Novčanik

Muškarci ne čuvaju svoje novčanike. Najčešće ih nose u stražnjem džepu i tako uništavaju. Prednosti na koje biste trebale obratiti pažnju kod kupovine muškog novčanika su - koža i boja koju vaš dragi voli te pretinac za kovanice. To je navodno jako važan detalj.

 

Poklon za muškarca-ruksak2. Sportski ruksak

Jačoj polovici uvijek treba nešto za poticanje njegovog hobija ili načina života. Ako je to teretana, bit će oduševljen novim ruksakom u koji će moći spakirati svu potrebnu opremu.

Poklon za muškarca: čarape3. Čarape za odijelo

Sigurni smo da se redovito spotičete na čarape vašeg muškarca, ali i da vječito slušate pitanje “gdje su moje čarape?”. Još koji par neće škoditi jer u svijetu muškaraca njih nikad nije dosta. Lijepo upakirane u metalnoj kutijici zaista su savršen poklon.

 

4. Set za uređivanje brade

Što je muškarac bez brkova, jel? Za uzgajivače lijepe i uredne brade britvica, škarice i šišač savršen su poklon. Općenito, ako je njegova lista želja prazna, set za njegu kao poklon uvijek ima smisla. 

 

Poklon za muškarca: prijenosni punjač5. Prijenosni punjač za mobitel

Dosta vam je izgovora o praznoj bateriji na mobitelu? Pokušajte riješiti stvar s prijenosnim punjačem. On je također odličan poklon za vašeg “wireless putnika” kojem je žica uvijek neprijatelj na poslovnom ili turističkom putovanju.

 

Vrati me na početak

5 savršenih poklona za mamu i baku

Božić je idealno vrijeme da zahvalite onima koji su uz vas od kada postojite. To su oni koji vas nikad nisu odbili i uvijek bi ostvarili i vašu najluđu želju. Zahvalite mami i tati, baki i djedu što su i protekle godine bili tu za vas. Njih će razveseliti čokolada ili karamel bomboni, a ako vam pomažu u kuhinji ili radovima oko kuće, zahvalite im na prigodan način.

Poklon za mamu i baku: rukavice protiv opeklina1. Rukavice za pečenje

Onaj koji ima sreće da mu baka ili mama uskoče u nedjeljnom ručku ili pak imaju tu privilegiju u njihovim delicijama uživati svakodnevno, mogu za Božić zahvaliti tim dragim rukama. Uz rukavice koje štite od opeklina možete darovati i set kuhača ili onaj lonac s TV reklame.

 

Poklon za mamu i baku: držač šalica DIY2. DIY držač šalica za kavu

Mame i bake dobro znaju koliko je vrijedan poklon kojega sami izradite. Nitko neće biti toliko zahvalan na “uradi sam (do-it-yourself)” božićnom poklonu, kao mame i bake. Držač šalica za kavu nije jedini takav poklon. Na Pinterestu postoji bezbroj takvih ideja. 

Poklon za mamu i baku: kupka3. Set za kupanje

U hladnim zimskim danima, nakon napornog dana, mame i bake zaslužuju toplu kupku. Set mirisnih bombi koje se pjene kada ih ubacite u kadu punu vode sigurno će ih razveseliti. Uz mirisnu kupku nabavite i lućice kako bi atmosfera u kupaonici bila maksimalno opuštena.

 

Poklon za mamu i baku: tople čizme

4. Tople buce

Zima zna biti poprilično hladna, a cirkulacija loša. Najčešće nazebu noge i prsti. A da vašim dragim mamama i bakama ne bi bilo hladno, odaberite tople čizmice ili buce. Osim toga, ženama je obuća uvijek dobar poklon, bez obzira je li zima ili ljeto.

5. Set za šivanje

Mame i bake tu su i kada nešto treba sašiti. Zavirite u njihovu "čarobnu kutiju" s koncima, iglama i gumbićima i provjerite nedostaje li nešto. Ili jednostavno napravite novu zalihu koju proširite pomagalima koji će im olakšati posao šivanja.

 

Vrati me na početak

5 savršenih poklona za tatu i djeda

1. Grijač za noge

Najljepše je kad pametni poklon možete pokloniti nekome tko je stariji od 60 godina. Jedan od takvih poklona su grijače deke ili čarape kojima možete elektronski kontrolirati. Starijim ljudima je uvijek hladno, a uz ove će pametne poklone zimi ljepše spavati.

 

2. Višenamjenski alat

Ono što bi svakom spretnom tati i djedu trebalo je multialat kojim će popraviti gotovo svaki komadić u kući. Idealan primjerak treba sadržavati odvijač, ali i otvarač za boce .

 

 

3. DIY držač boca za vino

Kaš to mame i bake zaslužuju “uradi sam” držač za šalice, tako i tate i djedovi zaslužuju držač boca za vino. Ovaj je zadatak rezerviran za kreativne i spretne u obitelji i pun ih je Pinterest. Za one malo manje kreativne sigurno postoje gotovi primjerci.

 

4. Set za održavanje obuće

Kada muškarci biraju cipele uvijek paze na kvalitetu i najčešće im nije teško odvojiti novac za dobar kožni par. Takve cipele uvijek trebaju biti uredne i ulaštene, pa će set koji sadrži spužvu i sprej za impregnaciju biti savršen poklon za svakog odvažnog muškarca.

 

5. Kuharica za meso

Ne, nije ova ideja slučajno zalutala na popis poklona za tatu i djeda. Kuharica koja obuhvaća recepte od mariniranja do pripreme različitih vrsta mesa idealna je za majstore roštilja, a pomoći će u slučaju da mame ili bake nema kod kuće.

 

Vrati me na početak

5 savršenih poklona za klince

Naravno da nismo zaboravili na one koji se najviše vesele božićnim poklonima. Popis poklona za najmlađe u obitelji ovisi jesu li bili dobri protekle godine. Ponekad pomognu liste želja ili pisma Djedu Božićnjaku, a ovo je top 5 poklona namijenjenih svima onima koji svoje mališane ipak žele iznenaditi.

1. Božićna jednodijelna pidžama

Na popisu savršenih poklona za mališane nema puno mjesta za mekane poklone, a pidžama u liku Djeda Mraza, soba ili snjegovića zapravo je jedini takav na popisu njihovih želja. Zamislite klince uspavane pod svjetlom božićnih lampica obučene u ova smiješna odijela. Preslatko, zar ne?

2. Društvena igra

U hladne zimske dane nema boljeg nego odigrati partiju društvene igre s braćom i sestrama. Osim kvalitetno provedenog vremena, društvene igre pomažu u kognitivnom razvoju mališana, ali i pripremaju klince za budući život u kojem je važno naučiti gubiti i pobjeđivati.

3. Bluetooth zvučnik

Na popisu za mališane ipak su najuzbudljiviji oni pokloni koji uključuju čuda tehnologije. Danas je za slušanje glazbe potreban samo bluetooth zvučnik. Osim što omogućuju spajanje s mobitelom i preslušavanje najdražih pjesama, najčešće uključuju i LED svjetla za potpuni disco doživljaj

4. LED hoverboard

Da su LED svjetla npopularna, dokazuje i hit koji već neko vrijeme vlada među mladima. Hoverboard ili samobalansirajući skuter pomaže u održavanju ravnoteže i poboljšava motoričke sposobnosti. Često je opremljen upravo bluetooth zvučnikom i LED svjetlima. 

5. Retro aparat za kokice

Neki će popularne božićne filmske hitove poput “Sam u kući” gledati prvi put, a neki već sve scene znaju napamet. Svejedno je, jer će retro aparat za kokice ovo posebno blagdansko doba pretvoriti u čistu zabavu.

 

Vrati me na početak

 

Posjetite Modeline web shop i poklonite udobnost!

Klikni za adventski popust