Još donedavno temperatura je bila visoko iznad nule pa se niste previše zamarali kojim ćete čizmicama ove zime upotpuniti styling i što ćete obući uz onu predivnu krznenu jaknu koja vam je ostala od prošle zime.

Sada su nas hladnija i vlažna jutra natjerala su da dobro promislimo o tome što ćemo ujutro obući za posao ili u čemu ćemo navečer prošetati gradom. Ako ništa drugo, svaki dan pratimo vremensku prognozu i uvijek imamo mali kišobrančić negdje pored sebe.

Zimi je to ekstra važno jer nije svejedno koju ćete obuću na sebe staviti.

Iznenadni pljusak može vam uništiti nove čizmice od brušene kože, a kad padne prvi snijeg bit će nemoguće hodati u cipelama s tankim ili ravnim đonom. Većina žena tada će odabrati udobne, ravne čizme s toplom podstavom i robusnim gumenim đonom.

Baš poput popularnih Martensica. One su i ove zime osvojile gradske ulice.

Dr. Martens čizme

Svatko od nas ima svoj specifičan stil kojim će se voditi kod odabira zimske obuće. Ipak, hoćete li odabrati visoke ili niske čizme, kaubojske, uggsice ili neke treće ovisi o mnogo faktora.

Nije isto radite li uredski posao pa si možete priuštiti potpetice i tanki elegantni đon koji vas neće previše grijati, ali vam u toj situaciji to i neće biti previše važno.

Provodite li veliki dio dana na snijegom zatrpanim gradskim ulicama, bit će vam mnogo važnija udobnost i toplina.

Ipak, ni tada se ne trebate odreći ljepote, ovogodišnja kolekcija zimske obuće nudi sve to, i funkcionalnost i izgled.

Kako bi potraga za novim parom čizama prošla što ležernije donosimo vam vodič za kupnju zimskih cipela.

Udobno se smjestite u naslonjač i pozorno čitajte!

Vodič za odabir zimske obuće

#1 Udobnost

Kad je u pitanju zimska obuća udobnost je stavka koja se nalazi na vrhu liste prioriteta.

Prilikom kupnje zimske obuće vodite se time da ona treba pružiti podršku stopalu i ne smije iskrivljavati vaše držanje. Ako većinu vremena u godini provodite u udobnoj obući poput tenisica i noge vam nisu navikle na tešku obuću, birajte kraće zimske modele koji su nešto laganiji.

Trebate li izdržljivu zimsku obuću, koja je ujedno i dovoljno udobna za svakodnevno hodanje po neravnim površinama u vaš svakodnevni stajling, uz klasične traperice i kraću jaknu, ubacite sportski model čizama.

To je definitivno kombinacija s kojom ne možete pogriješiti i nikad neće odskakati od vašeg ležernog stila.

Sportski modeli gležnjača

Ako ste tip osobe koja voli nešto glamuroznije svakodnevno izdanje, onda birajte gležnjače šiljatog oblika koje se nose u kombinaciji s kaputom svjetlijih nijansi.

Izduženiji oblik gležnjača podignut će svaki outfit pa ćete izgledati odvažnije i profinjenije. Naravno, peta na takvim gležnjačama je obavezna, što viša to bolja.

Ipak, bilo bi dobro da je ona nešto deblja kako bi vam pružila stabilnost.

Tanke i visoke pete mogu biti problem za hodanje u zimskim uvjetima, osim ako ne planirate na party, koncert ili kazališnu predstavu. Visoke čizme preko koljena i kratka haljina ili pak lakirane salonke i uske crne poslovne hlače bit će pravi izbor.

#2 Vodootpornost

Dobra zimska cipela prije svega trebala bi biti nepropusna, slažete se?

To je preduvjet kupnje svakog dobrog para čizama ili gležnjača.

Prilikom odabira zimske obuće izbjegavajte one izrađene od brušene kože jer brzo promoče u slučaju snijega ili kiše. Brušena koža nikad neće biti nepropusna, a i voda će je uništiti.

Čuvajte svoje brušene komade obuće i nosite ih samo u suhim uvjetima.

Birajte materijale koji su otporni na loše vremenske uvjete, poput čizama od kože. Nerijetko, takva obuća ima nešto deblje đonove od uobičajenih čizama.

Zimska obuća debljeg đon

Klasične buce možete kombinirati uz parke ili sportske zimske jakne, dok visoke čizme s ripnama savršeno dolaze do izražaja u kombinaciji s klasičnim kaputom i pencil suknjom ili crnim tajicama.

Čizme su, uz dobar zimski kaput, najskuplja sezonska investicija. Ako se odlučujete na kupovinu klasičnih modela čizama koje bi trebale trajati i više od jedne sezone, ne zaboravite ih pravilno održavati.

To prvenstveno znači da ih prije izlaska na snijeg trebate impregnirati odgovarajućim sredstvom. Noge će vam ostati suhe tijekom kišnih ili snježnih dana, a čizmice će se sjajiti i naredne sezone.

#3 Debljina potplata

Još jedna stvar koju treba uzeti u obzir pri odabiru zimske obuće je potplat i vrsta pete koju ćete nositi, a da pritom ne ugrozite vlastitu sigurnost.

Tijekom hladnijih mjeseci površine mogu biti izrazito klizave, zato birajte obuću koja ima deblji potplat sa šiljcima i drugim nepravilnim oblicima. On će vam osigurati sigurno prelaženje ledenih površina.

Odvažne žene koje žele zadržati tračak modernog izgleda u onim poslovnim prilikama koje imaju stroži dress code, mogu zamijeniti klasične crne štikle čvršćim blok petama. Izbacite crno iz poslovnog odijevanja, barem ove sezone.

Ove sezone popularna je obuća zmijskog uzorka

Sada se nose čizme i gležnjače u raznim nijansama smeđe boje sve do crvenkastih ili tamnozelenih modela. Kupite i jedan model životinjskog uzorka, posebno je popularan zmijski. Takav styling sigurno neće proći nezamijećeno.

Par klasičnih čizama s potpeticom mogu podići svaku odjevnu kombinaciju, ako ih mudro kombinirate s ostatkom outfita, zato ih već danas uvrstite u svoje odjevne kombinacije. Upečatljivi detalji poput krznenih obloga, kopča i zakovica uvijek su in.

Pronalazak savršenog para zimskih čizama koje su i praktične i moderne može biti naporan proces. Zato mudro birajte i ulažite u klasične komade koji će vas pratiti i sljedeću sezonu.

Uložite svakako i u barem jedan par moderne zimske obuće koji će vas učiniti kraljicom zimskog outfita.

 

Pronađite svoj idealan par zimske obuće