Stil je stav, učenje o sebi i nešto što se razvija godinama. ⁣Jednom kada se izgradi, stil je nešto po čemu se razlikujemo. 

Uvijek ćete imati poseban odnos s klasičnim evergreen modelima obuće. Ipak, to su modeli koji se nose uvijek.

S druge strane, onaj trenutak sreće kada pronađete trendi model koji se savršeno uklapa u vaš stil ili vam donosi toliko željeni odmak od ustaljenog, je prijeko potreban. Zbog toga volite modu i pratite trendove. Oni se neprekidno razvijaju, baš kao i vi. 

S tim na umu, praćenje trendova je potpuno opravdano, a pratiti modu često znači biti jedan korak ispred, a taj korak naprijed je najlakše napraviti u novoj trendi cipeli. Slažete li se? 

U redu, nećemo više razvlačiti. 

Pred vama je 5 trendova koji se vraćaju na velika vrata i spremni su osvojiti trgove, rive i korza ove godine. 

Loaferice

Sviđalo se to vama ili ne, ravne cipele mogu biti izrazito ženstvene. Udobnost nikada nije bila presudan faktor kada se radi o trendi komadima, ali možda je baš ovo proljeće pokazatelj kako se i taj modni postulat preispituje.

1)  Tamaris Slipper IVORY 2) Tamaris Slipper TAUPE 3) Tamaris Slipper NAVY

Ako je suditi prema modnim ikonama i onima koji postavljaju i šire trendove, loaferice su pobijedile

Espadrile i juteni potplati

Bilo da se radi o espadrilama ili sandalama, cipele s jutenim potplatima su hit. 

Espadrile su klasik koji nikada nije niti izašao iz mode, ali sada su se vratile u velikom stilu. Dolaze u bezbroj različitih modela, a uvijek s dozom šarma. Od onih za dnevne kombinacije, do modela za godišnji odmor ili večernja druženja.

1) TH Basic 2) TH Tommy Knitted 3) TH Nautical

Kako ćete ih kombinirati ove sezone, ostaje na vama. 

Visoko na flatforme

Za razliku od cipela s platformom, vječnog klasika, flatforme jednako podižu cijelo stopalo. Kod platformi, prsti su ipak nešto niže. 

Flatforme ćete još puno viđati ovog ljeta, a dvostruki trendi bodovi idu flatform sandalama na vezanje. One su spoj dva ljetna trenda, a kada znate da ih je izradio Dr. Martens, još su barem malo posebnije. Čut ćete kako je statement obuća ovogodišnji hit, a one su definicija statement obuće. 

1) Dr.Martens Nartilla 2) Gioseppo Black 3) Gioseppo Camouflage

Slingback dolazi

Izgleda da je ova cipela konačno pronašla put do svjetla reflektora. Još do prije nekoliko sezona niste se mogli zamisliti u njima, ali ova elegantna cipela s otvorenom petom trenutno je jedan od najpoželjnijih modela

1) Guess Balise 2) Tamaris Sling Black 3) Tamaris Sling Flower

Bilo da se radi o sling balerinkama, onih s blok petom ili modelima s visokom petom, ovaj trend se vratio i ovog ljeta garantira damski efekt. 

Boje na tenisicama

Ovo je trend koji se pojavio na jesen, a ovog proljeća je odrastao i spreman je udovoljiti svima. Roza tenisice se nekako posebno ističu, ali ukorak ih prate i one obogaćene šarenim geometrijskim uzorcima.

1) Bugatti Yellow/Multicolour 2) Vans Filmore Decon 3) Puma X-Ray Game 4) Gioseppo Black

Između šarenih modela, geometrijskih uzoraka i onih glomaznih modela, sigurno ćete pronaći nešto što vam se baš dopada

 

Obuća za proljeće/ljeto 2020