Nekada je možda vrijedila fraza “odijelo čini čovjeka”, ali danas zasigurno više vrijedi kako “cipele čine čovjeka”.

Upravo su cipele one koje daju završni touch svakom stylingu i koje od odjevne kombinacije stvaraju poslovnu, ležernu ili onu za izlazak. 

Mnoge žene zato su opsjednute upravo njima - cipelama. 

Ako ste prava zaljubljenica u cipele (a vjerujemo da jeste)  i želite uvijek biti in, u nastavku saznajte kojih top 5 komada cipela morate imati u ormaru. Naravno, koliko varijanti određenih cipela želite imati, to je vaša stvar. 

I bez brige, mi vas nećemo osuđivati ;)

1) Klasične štikle

Započnimo s cipelama koje su jednostavno must have

To su naravno klasične štikle. 

One su kao mala crna haljina u svijetu cipela jer obično idu uz sve. 

Danju ste u njima poslovna i ozbiljna žena, a navečer ste spremni za izlazak s prijateljicama ili za ljubavni spoj. Uz bilo koju odjevnu kombinaciju u njima ćete uvijek biti sređeni, elegantni i sigurni u sebe.

Savjetujemo vam ulaganje u (barem :) dva para. Jedne crne (jer crno ide uz sve) i jedne bež. Bež štikle će vizualno produljiti vaše noge i osjećat ćete se kao grčka boginja.

A sad koju vrstu štikli kupiti? Visoke ili niske, platforme ili salonke - izbor je na vama :)

2) Balerinke

Stiže nam proljeće, a koje su bolje cipele za proljeće od balerinki? Mi se ne možemo sjetiti ;)

One su udobne i jednostavne, a vrlo se lako mogu uklopiti u svaku odjevnu kombinaciju.

Mogu izgledati elegantno i profesionalno i savršene su za tipičan radni dan kad ne želite nositi pete. Također mogu biti zabavne i otkačene - pogotovo ako odaberete one s cvjetnim uzorkom. Uparite ih s lepršavom haljinicom ili uskim trapericama i spremni ste za gradsku špicu.

Najzabavniji dio je ipak odabrati samo jedne između toliko različitih materijala, boja, printova, remenčića…. Uf…

Dakle, s njima je jedini problem to što je teško kupiti samo jedne :) 

3) Gležnjače

Gležnjače su savršeni prijelazni komad cipela između čizama za snježne dane i cipela za tople dane.

Ove sezone možete odabrati one u bajkerskom stilu, gležnjače muškog izgleda, one s visokim potpeticama, punom petom i neizostavne - timberlandice. Zapravo, ne možete pogriješiti što god odabrali.

A na što ih nositi? Dobro idu s lepršavim i ležernim haljinama, uskim trapericama, suknjama… Izbora je mnogo, a ograničenja malo :)

Ako niste skloni modnim eksperimentima, preporučujemo da kupite gležnjače crne ili smeđe boje. One su uvijek in i bit će ih jednostavno kombinirati s odjećom.

4) Statement cipele 

I dok za crne štikle možemo reći da idu uz gotovo sve, statement cipele su potpuna suprotnost i ne idu uz gotovo ništa.Za njih zapravo i vrijedi pravilo: “Ako ne pašu na ništa, znači da pašu na sve!”

One su u osnovi pretjerani par cipela koji transformiraju inače dosadni i monotoni outfit u... - pa, statement oufit!

Savršene su za lude modne eksperimente. Pomoću njih ćete svojem outfitu dodati element iznenađenja i oborit ćete svakoga s nogu. 

Izgledat ćete savršeno obujete li ih na običnu bijelu majicu i traperice. A dobro idu i uz trenirku! Vjerujte nam na riječ :)

Ove cipele su takoreći mala remek djela koja odlikuju neonske boje, nevjerojatan broj remenčića, metalne zakovice, životinjski print, cvjetni ili točkasti uzorci... 

Ma glavno da su otkačene i da uživate u njima kada ih nosite. 

5) Tenisice

Svatko treba dobar par tenisica u svom ormaru. U njima možete prošetati gradom, trčati, planinariti ili uživati u drugim sportskim aktivnostima. Čak i ako niste ludi za trčanjem ili za bilo kojim oblikom fizičke aktivnosti, uvijek će vam dobro doći. 

Kao i kod balerinki, njihov izbor je doista velik pa one ne moraju biti samo za sportski look. 

Niske tenisice su odlične u kombinaciji uz kaputić i drugom formalnijom odjećom, dok su visoke tenisice pretežito za sportsku odjeću. Iako nije nemoguće, teško ih je upariti s elegantnijim lookom. 

Odaberete li par bijelih tenisica ili starke možete ih odlično kombinirati na malu crnu ili pamučnu haljinu. Dodajte par narukvica, torbu i sunčane naočale i spremni ste za gradsku špicu :)

Evo, naša top lista 5 ‘must have’ cipela je gotova. 

Nadamo se da smo vam pomogli oko odluke u koji komad obuće trebate investirati ove sezone i da ste uživali u našem blogu.

Bez brige, bit će ih još :)

Pogledaj naše cipele