Kada počinju padati hladne kiše i počinje sniježiti vadimo svoje Timberland čizme i nosimo ih cijele zime.

Timberland čizme unatrag nekoliko godina postale su omiljena obuća. Kako i ne bi. 

Udobne su, ne propuštaju vodu, tople su bez da se noga u njima znoji i vrlo važno - njihov jednostavan dizajn omogućava kombinaciju s bilo čim. 

Da, baš s bilo čim. Nijednu druga obuća nije toliko prilagodljiva kao Timberlandice koje jednako dobro izgledaju uz trenirku ili haljinu na cvjetiće. 

Vole ih mališani jer su udobne. Roditelji jer su tople i vodootporne, a tinejdžeri jer su kul. Stariji ih nose iz sva tri razloga. 

Timberlandice su prvo zamišljene kao radna obuća za hladnije uvjete - od tuda brend i vuče svoje ime timber (drva, ali ona posječena) + land (zemlja).

No ove su se čizme vrlo brzo iz hladnih šuma i planinskih krajeva preselile na ulice

Kratka povijest Timberland čizmi

Vaše omiljene Timberlandice dolaze iz SAD-a no nije ih napravio Amerikanac već ukrajinski emigrant Nathan Swartz davne 1928.

No svoj današnji originalni dizajn kao i ime Timberlandice su dobile 1973. kada je krenula i proizvodna linija.

Do 1985. prodano je milijun pari Timberlandica, a svoju popularnost u Europi stekle su jer su ih i Talijani zavoljeli.

No Timberland praktične udobne i vodootporne čizme postale su kul kada su ih početkom devedesetih počeli nositi američki hip-hoperi Das EFX, Mobb Deep i DMX. Reper The Notorious B.I.G čak im je posvetio i stih i pjesmi “Suicidal Thoughts”.  Tamo navodi kako voli crne Timberlandice i crne hudice (majice dugih rukava s kapuljačom). 


U devedesetima, za one koji ne znaju, nije bilo interneta na kojem se pronalazilo inspiracija za odijevanje. Trendove su postavljali video spotovi na MTV-u tj. na Hit Depou na HTV-u 2 

Prodaja Timberlandica uz podršku hip-hop scene se utrostručila devedesetih, a postale su popularnije i od samih Air Jordanica. Sve ostalo je povijest.

Unatrag pet godina trend Timberlandica je ponovno oživio ponovno uz hip-hop i r’n’b zvijezde, a one paparazzi fotke holivudskih zvijezda kada idu u trgovinu uglavnom uključuju Timberland cipele.

A znate što je najvažnije? Timberlandice uz porast popularnosti nisu izgubile na kvaliteti

Kako nositi Timberlandice?

Timberlandice, kako smo napisali doista idu uz svaku kombinaciju. 

Timberlandice i cool look #za njega

Timberlandice ne idu samo uz traperice i kariranu košulju. Klasični model vrlo dobro prati bilo koji muški cool look. 




Originalne Timberland čizme

Timberlandice i kombinacija za izlazak #za nju

Timberland cipele idealni su izbor za zimski izlazak za koji ne znate kamo će vas odvesti. Pogotovo ako idete na koncert gdje je vrlo vjerojatno da će vas ljudi nagaziti. 

Timberlandice jako dobro izgledaju uz minicu, hlače i tajice. 

Timberland ženske žute

Žute Timberlandice

Timberlandice i sportska kombinacija

Timberlandice su jedine čizme koje možete bez straha iskombinirati s trenirkom ili tajicama, a da ne izgledate kao da ste krenuli očistiti snijeg ili samo skočili do kvartovskog dućana. 
Timberlandice i trenirka

 

Nadamo se da smo vas inspirali i ohrabrili da kupite Timberland čizme ili da nađete neki drugi model za sebe, uz onaj koji već imate. 

Zavirite u web trgovinu obućom Modeline, mi imamo velik izbor Timberland modela.

Timberland čizme