Konačno! Došlo je vrijeme godišnjih odmora! Već ste odabrali idealnu lokaciju za ljetovanje, rezervirali putnu kartu i isplanirali sve ljetne aktivnosti, od izležavanja na plaži do istraživanja gradova, tulumarenja ili planinarenja, ali vas i dalje muči tako banalna stvar: Što od obuće ponijeti sa sobom? Niste jedini. Većini žena odabir obuće za putovanje najteži je zadatak.

Uzmite tek osnovnu obuću

Najradije biste spakirali čitav ormar obuće jer nikada ne znate što ćete htjeti obući uz najdražu bijelu haljinu, hoćete li biti raspoloženi za casual ili sportski look ili ćete ipak poželjeti izaći u sandalama na visoku petu. Priznajte si, na kraju uvijek nosite samo basic komade obuće.

Na put uzmite osnovne komade obuće.

Cipele su poznate kradljivce prostora putnih torbi pa nemojte i ove godine ponoviti istu grešku kao svih ranijih godina. Sve što vam je potrebno za savršeno ljetovanje su japanke, natikače i tenisice. Radije ostavite prostora suvenir koji ćete ponijeti doma.

Japanke

Japanke su klasična lagana ljetna obuća. Ove su godine postale ljetni must have koji više nije rezerviran isključivo za plažu. Osim što su iznimno udobne, dostupne su u svim mogućim bojama i uzorcima pa ih je lako uklopiti u svaku razigranu ili ležernu ljetnu kombinaciju.

Stopalima dopuštaju da maksimalno dišu, ujedno vas štiteći od vrućeg asfalta i sitnih dosadnih kamenčića na cesti.

Osim klasičnih ravnih japanki na modnu scenu se nedavno vratila i njihova svečanija varijanta s povišenom petom. Dizajneri i urednici modnih časopisa upravo su njih ove godine proglasili najpoželjnijim modelom obuće. Ako imate dovoljno hrabrosti da ih obučete, ubacite ih u putnu torbu.

Sandale

U kojoj god se prigodi našli ovog ljeta, sandale s otvorenim prstima i platformom nepogrešiv su odabir. Odlične su za situacije u kojima se želite osjećati ženstvenije jer platforme izdužuju noge i čine vas mršavijima. Osim senzualnosti i elegancije, povišena, a puna peta osigurava potpunu udobnost bez bolnog hoda, dobro poznatog svima koji su nosili tanku, visoku petu. Stvorene su za romantične večernje šetnje.

Sandale s platformom čine vas ženstvenima,a ujedno su i praktične

Tenisice

U slučaju da ste na svoju listu aktivnosti uvrstili sport, planinarenje ili duže šetnje, pobrinite se da se u vašoj putnoj torbi nađe par udobnih tenisica u kojima se osjećate nesputano i ugodno.

Čak i ako se ne planirate baviti sportom, razmislite o nošenju tenisica na ljetovanje jer se uvijek može dogoditi pogoršanje vremena i zahlađenje. Na svakom putovanju trebalo bi imati zatvorenu obuću, za svaki slučaj.

Tenisice su odličan dodatak ležernom outfitu za večernji izlazak, posebno ako su veselih boja i prozračnih materijala u kojima vam se noga neće oznojiti.

Converse ženske tenisice

Savjeti za pakiranje

Pakiranje prtljage ne mora biti stresan zadatak. Budite sistematični i brzi, tako ćete ponijeti najmanje nepotrebnih stvari. Nekoliko savjeta za lakše i ekonomičnije pakiranje:

  • sastavite popis stvari koje smatrate neophodnima i provjerite koliko vam prostora zauzimaju
  • odaberite nekoliko komada odjevnih predmeta osnovnih boja koje možete lako međusobno kombinirati
  • uvijek se pakirajte u čvršće putne torbe kako vam se odjeća ne bi izgužvala
  • nemojte pretjerivati s nakitom, na godišnjem odmoru ste, opustite se i manje uređujte
  • ponesite mini pakiranja šampona, gela za tuširanje i paste za zube kako oni ne bi zauzimali previše dragocjenog prostora
  • obavezno ponesite torbicu s lijekovima i u nju ubacite tablete protiv bolova, krema protiv uboda insekata, mast za opekline, flastere i kremu za sunčanje s visokim faktorom

I najvažnije, ne zaboravite godišnji odmor rezervirati samo za sebe i osobe koje volite, zaboravite na sve brige i svakodnevne probleme. Jedini vaš zadatak je uživati. Zaslužili ste!

 

Provjerite ponudu udobne ljetne obuće za sve moguće kombinacije