Nove tenisice su, osim lastavica, pravi vjesnici proljeća. Ako ste pravi ljubitelj, znate da su najbolje tenisice - nove, ali isto tako, sigurni smo, imate one jedne jako stare, ali toliko drage. Ista stvar je i s cipelama, čizmama i natikačama.

Nova obuća je super, o tome nema govora. Na kupovinu gledate kao na svojevrsno ulaganje, pravi mali projekt. Ne postoji bez veze 9 faza kupovine novog para obuće. 

Znate li koje su?

Prije svega ste uzbuđeni od same pomisli na nove cipele.
Nakon toga dolazi sreća, pa zaljubljenost. Koliko puta ste voljeli tenisice?
Nakon toga dolazi faza zbunjenosti, jer nešto kao da ne valja, slijedi blaga “mržnja” (najčešće prema prijateljici kojoj se nikako ne sviđaju) pa tuga i kajanje.
Kajete se jer ste ih kupili ili zato što niste.
Ipak, svemu jednom dođe kraj pa prihvaćate vašu mudru odluku i sretni nastavljate dalje u novom paru štikli ili tenisica. 

Problem s pospremanjem dolazi nešto kasnije, bilo da ih je previše ili puno češće, jednostavno kao da nema dovoljno mjesta za sve. 

Osim za lastavice i novu obuću, proljeće je idealno i za pospremanje stare, ali još uvijek korisne i srcu drage obuće. Kako bi maksimalno iskoristili ograničen prostor koji imate za pospremanje obuće potrebna je doza kreativnosti. 

U nastavku ćete pronaći 6 savjeta i načina za organizaciju obuće u malim prostorima, a ako vam samo jedan pomogne - naša misija je uspješna. 

#1 Nemojte ih gomilati na podu

Kada je riječ o pospremanju obuće, vjerojatno prvo što vam padne na pamet je podnica ormara, ali to nikako nije baš najspretnije rješenje.

Kada su tako nabacane jedne preko drugih, gotovo je nemoguće pronaći one koje želite. Također postoji mogućnost da se oštete dok ih preturate jedne preko drugih jer opet kasnite.

U džungli tenisica nemoguće je pronaći one koje želiš.

Ako baš moraju biti na dnu ormara, barem ih organizirajte jedne do drugih. Ipak ste ih vi platili. 

#2 Organizirajte ih u kategorije

Prije nego što krenete s izradom i planiranjem, organizirajte obuću u kategorije. Dvije kategorije koje bi svakako trebali imati su:

  • Obuća koju nosite stalno
  • Obuća koju rijetko koristite

Obuću koju nosite rijetko kao što su natikače ili obuća za skijanje, nemojte držati s onom koju koristite svaki dan. Prostora je malo, a obuća za skijanje zauzima dosta mjesta.

Sve cipele za posebne prigode spremite na jedno mjesto.

Možete otići i korak dalje. Grupirajte obuću koju nosite na posao, odijelite i cipele za posebne prigode. Tenisice za trčanje također mogu biti zasebna kategorija. Cilj ovakve organizacije je da znate točno gdje tražiti kada idete na posao, večeru ili jutarnje trčanje. 

#3 Trebate li poseban ormar za pospremanje obuće

Ako se pitate ovo pitanje, odgovor je vjerojatno - da. 

U slučaju da je vaš hodnik već pretrpan obućom, možda bi trebali razmisliti o posebnom ormaru za obuću. Možete iskoristiti staru policu za knjige ili neku drugu policu koju imate u podrumu. Također, stare ljestve mogu biti cool rješenje za pospremanje obuće

#4 Umjesto ormara iskoristite stare kutije

Ako vam ormar iz bilo kojeg razloga nije opcija, možete iskoristiti i kutije. 

Idealne su prozirne kutije, jer kutije kroz koje ne vidite, složit ćete se, nisu pretjerano genijalno rješenje. 

Kutije s fotografijom tenisica olakšati će vam traženje i uštedjeti vrijeme.

Ipak, istina je da većina vas negdje ima kutije u kojima je bila obuća... ali one nisu prozirne. Postoji li rješenje kako njih iskoristiti? Postoji! Sve što vam treba je printer. Uslikajte obuću, fotografiju isprintajte i zalijepite na prednju stranu kutije. Tako ćete točno znati koji par se nalazi u kojoj kutiji. Iskoristili ste stare kutije i organizirali obuću pa je to dvostruko korisno rješenje. 

#5 Iskoristite unutarnju stranu vrata

Organizatori obuće koji se objese preko vrata su jednostavno i super efikasno rješenje. Ne zauzimaju puno prostora, a u njima možete čuvati natikače i japanke. Osim toga, odlični su i za šalove, kape, remene i nakit. 

#6 Objesite ih o “klin“

“Klin” ili u ovom slučaju kukica za odjeću, može biti još jedno super rješenje za pametnu organizaciju obuće kada je problem nedostatak prostora. 

Ako imate neiskorišten komad zida, na njega dodajte kukice za odjeću. Umjesto odjeće naravno, na njega ćete objesiti obuću. Kukice postavite nešto niže kako ih gosti ne bi zamijenili za “prave” kukice.  

Kako god ih skladištili, održavajte higijenu obuće i brinite se o njoj. 

Jednom kada sve uspješno organizirate možete se i nagraditi parom obuće iz nove Modeline kolekcije.

 

Obuća za nagradu