Opuštanje u wellnessu, cjelodnevni boravak na svježem planinskom zraku i ludi provod na apres ski partyju u toploj kolibi… Trebate li išta više za nezaboravni početak nove godine?

Kako započnemo godinu, tako ćemo nastaviti. Pa krenimo u avanturu zvanu skijanje u velikom stilu.

Skijanje je dragocjeno vrijeme i rijetka aktivnost u kojoj zajedno može uživati cijela obitelj ili grupa prijatelja na ludom provodu. Ono je ujedno i vrhunska rekreacija i odmor od naporne radne godine.

Skijaška oprema

Na skijanju je najvažnija oprema, ona je dugoročno ulaganje. Skije i pancerice trebale bi s vama provesti nekoliko skijaških sezona pa je bitno da budu kvalitetne. Njih birajte ovisno o svojim skijaškim vještinama.

Skijaško odijelo, s druge strane, možete češće promijeniti kako biste bili u trendu na stazi.

Oprema za skijanje je dugoročno ulaganje

Na godišnjem odmoru ste i modni odabir ne bi trebao biti presudan. Zimski outfit ima glavni zadatak da vas čuva od kiše, snijega i vjetra i da vam bude suho i toplo. Ipak, budite modno osviješteni i, uz skijaško umijeće, pokažite i ono modno.

Kako biste se na vrijeme pripremili za skijašku sezonu i zablistali u pravom smislu, donosimo praktične modne savjete za bezbrižno skijanje.

Skijaški outfit

Na skijaškoj stazi važno je biti zamijećen. Mislimo prvenstveno na boju skijaške odjeće i obuće.

Svijetliji tonovi skijaških odijela nikako nisu preporučljivi jer će se brže uprljati. Osim toga, u bijelim, svijetlije sivim tonovima niste dovoljno vidljivi na stazi.

Možda vam se čini privlačno da ste usklađeni u jednobojnom outfitu, ali vas tako drugi skijaši na stazi neće moći uočiti spuštajući se velikom brzinom niz planinu.

Radi svoje sigurnosti, birajte šarenije ili tamnije kombinacije skijaškog odijela.

Apsolutni hit i ove godine na skijaškim stazama bit će kombinacije s jarkim bojama. Crna je klasik koji paše sa svim bojama, a najtraženije su kombinacije s crvenom, narančastom, plavom, ljubičastom ili zelenom bojom.

Odijenite jarke boje kako biste bili uočljiviji na stazi

Ovu modnu sezonu obilježili su životinjski uzorci odjeće i obuće pa je za očekivati da će se oni uvući i u skijaške redove.

Ispod skijaškog odijela odjenite toplu, termo odjeću i obucite se slojevito. Nikako nije preporučljivo birati pamučne materijale, već one koji su namijenjeni sportu i dozvoljavaju da koža diše.

Pamuk će zadržavati znoj, neće ga propuštati izvan majice pa ubrzo može doći do pothlađivanja tijela.

Mali detalji od ključnog značaja

Na skijanju su naočale must have modni dodatak. Već smo ih se zaželjeli nakon ljeta.

U planinama na visokim nadmorskim visinama sunce je bliže pa nerijetko možemo izgorjeti ako ne nosimo kremu sa zaštitnim faktorom. Isto tako, moramo zaštititi i oči od jake sunčeve svjetlosti.

Skijaške naočale su must have na skijaškoj stazi

Na stazi birajte specijalne skijaške naočale koje će vas štititi i od vjetra, a kad sjednete na odmor na sunčanu stranu terase nekog malog planinskog restorana, izvadite svoje omiljene sunčane naočale.

Kod odabira skijaške kape malu modnu prednost dajte kapama s krznenim detaljima. Prave trendsetterice posegnut će za šubarama.

Imajte na umu da njih, kao i naočale, ne nosite na skijaškoj stazi. Tamo je obavezna kaciga.

Apres ski party savršen je kraj skijaškog dana

Apres ski party

Kakvo bi to bilo zimovanje bez apres ski partyja!

Priznajte, ponekad izdržimo cijeli dan na skijama, u neudobnim pancericama i s bolovima u nogama, znajući da ćemo se genijalno zabaviti na after partyju.

Praktično se obucite, treba vam slojevita odjeća i udobna obuća. Topli džemper u kojeg ćete se preskinuti nakon skijanja apsolutni je must have.

Mekan i udoban šal može poslužiti kao detalj kojim ćete podići cijelu modnu kombinaciju. Prednost ima šal sa sjajnim nitima i svjetlucavim detaljima.

Za otkačene kombinacije stavite fluorescentnu traku u kosu. Nećete proći nezamijećeno.

Bude s krznom su apsolutni modni hit ove godine

Obuća za zimovanje

Najvažnija oprema koju morate uzeti na zimski odmor je nepropusna i topla obuća.

Nakon cijelog dana provedenog u pancericama trebat će vam udobna obuća u koju ćete se s veseljem presvući.

Čupave buce ili čizmice s debelim đonom i pokojim krznenim detaljom, odabir su s kojim nikako ne možete pogriješiti.

Prednost uvijek dajte čizmama s unutrašnjom podstavom. Bit će mekane i nježne za vaša stopala pa zaboravite na žuljeve čak i ako ste ih obukli prvi puta. Još važnije od toga, zadržavat će toplinu na niskim zimskim temperaturama.

Na zimovanje ponesite nepropusne i tople čizme

Buce su totalno in, a u obzir dolaze i popularne Marte, stvorene za hladne zimske šetnje.

U odabiru obuće ne možete pogriješiti s krznom, šljokicama i ostalim svjetlucavim detaljima. Vrijedi samo jedno pravilo: što luđe, to bolje!

Dobro se opremite i odlično provedite.

 

Provjerite ponudu tople zimske obuće