Jarke boje oduvijek su bile rezervirane za proljeće, ali zadnjih su sezona nježnije nijanse preuzele proljetni tron - rose gold, blush, nude i bež savršeno nas uvode u lepršavi proljetni stil. Protekle mjesece većinom smo proveli u provjerenim tamnim nijansama, snažnijim motivima, toplim trenirkama i čizmama, a često i u pidžamama (pssst)... Proljeće je, vrijeme za konačno živnuti!

Znate i sami koliko OBOŽAVAMO procvjetalo drveće. Kad se cijeli grad (i cijeli Instagram) zašareni procvjetalim trešnjama i magnolijama, kad je svaka šetnja gradom zapravo čisti La vie en rose... Tako i modni dizajneri u danima pred nama predviđaju romantične, lagane nijanse, koje će nam s lakoćom donijeti dašak proljetnog Pariza

Ovisno o tome volite li eksperimentirati s bojama odjeće i obuće, u nastavku vam donosimo ideje za savršen proljetni stil! Garantiramo poglede na subotnjoj špici. 

1)  More than basic: nude & beige

Nude predstavlja jedan od osnovnih modnih imperativa koji se može uklopiti u bilo koje doba godine. Čiste linije i prigušena paleta boja odlično se kombiniraju od jutra do mraka. Najljepša forma elegancije upravo je ona koja dolazi iz minimalizma: kombinirajte bijelu košulju s nude hlačama i tenisicama ili cipelama u nude nijansi. Ubacite neku torbicu iste nijanse, et voila - spremni ste osvojiti dan!

nude_beige_outfit

Izvor: Pinterest (K.E.Carmona)

 

Bilo da želite postići ležerniji ili profinjeniji look, nude i bež nijanse jednako će dobro funkcionirati u svim prilikama. Za ljubiteljice business looka savršeno će se uklopiti primjerice nude slingbackice (Tamaris, 1) ili bež cipele na petu (Guess, 3), a proljetni poslovni look možete upotpuniti i na ravnome - s lakiranim cipelema (Tamaris, 2) ili popularnim oxfordicama (S.Oliver, 4). U opuštenijim varijantama, tenisice mekanih, prirodnih nijansi idealno se slažu i sa trenirkama, trapericama i proljetnim haljinama (Tommy Hilfiger, 5Tamaris, 6).

 

2) Rose gold & blush pink: romantika na sportski i elegantan način

Priznajemo, slabi smo na romantiku. Ovo doba budi u nama onaj osjećaj cvjetne trake u kosi, lepršave haljinice, ispijanja malinade u najljepšem gradskom parku, sve sa soundtrackom pariških šansona koji nas prati u stopu - jer očito živimo u romantičnom filmu... ali kada ćemo ako ne upravo u ovo doba!

 

rose_pink_outfit

 

Na našu sreću, i proljetna moda surađuje s našim iluzijama, sve je razigranija i uistinu nam daje da se poigramo kombinacijama u ormaru. Rose gold i blush pink zaista opravdavaju svoju popularnost iz svih kuteva. Nježne, profinjene, uistinu prekrasne nijanse koje će doslovno svaku stvar podići na nivo više. Jeste li primjetili da je rose gold zavladao čak i uredskim priborom? Kada obična spajalica daje dojam nakita, to nam sve govori o moći ove nijanse. 

Rose i blush su zbog svoje finoće i lagane za kombinirati. Uz bijelu ili boju bjelokosti je doslovno nemoguće pogriješiti, ali sasvim će se lijepo uklopiti i sa drugim pastelnim nijansama, poput svijetloplave ili žute, kao i sa konkretnijim bojama kao što su maslinasto zelena ili bordo. Ako ste pak ljubitelj malo snažnijih izričaja, iskoristite rose detalje za ublažiti crni ili tamnoplavi outfit.  Dobar izbor su i suknje, haljinice ili košulje cvjetnog uzorka s kojima ćete upotpuniti proljetni look do savršenstva. Uz druge modne dodatke, poput torbice u istoj nijansi, šešira ili marame, možete promijeniti look u sekundi. Poigrajte se stilovima i bojama, zabava zagarantirana!

 

rose_blush_pink_outfit

Izvor: pinterest 

 

rose_blush_pink_shoes

Neki od naših favorita su rose gold i blush modeli obuće brendova Skechers, Guess, Puma i Tamaris:

1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7

 

3) Mix & match: ne zaboravi na torbicu!

Koliko torbica imate u svojoj kolekciji? Koji god da njihov broj bio, složit ćete se, treba nam bar još jedna! Baš ona koja savršeno ide uz gore odabrane cipele ili tenisice. Iako zadnjih godina na modnoj sceni vladaju male torbice, i veći modeli imaju svoje adute. Male torbice izuzetno su zgodne, ne zauzimaju nam previše prostora... no ponekad nam je zato i nedostaje prostora. Veće i manje torbe brendova Trussardi (na slici niže, modeli 1 i 2), i Tommy Hilfiger (3 i 4) u prekrasnim nude, rose gold i blush nijansama pokrivaju sve što je bitno kod savršene torbe: hit boja, kvaliteta i prostor za pohranu svih papira i vrećica!

 

rose_gold_nude_torba

 

 

4) Proljetna romantika u znaku sezonskih sniženja!

Od proljetnih stilova samo je jedna stvar bolja, a to su proljetni popusti! Idealna prilika za napokon ugrabiti one komade koje škicaš po gradu. Posjeti Modeline webshop i pronađi sve modele obuće i modnih dodataka iz nove kolekcije do 30% povoljnije!

Kao i inače, možeš dobiti i dodatnih 5% popusta na već snižene modele ako si član Modeline Kluba - učlani se brzo i jednostavno, i uživaj u pogodnostima!