Svaki pravi trendseter nestrpljivo čeka početak nove modne sezone! Trendovi se mijenjaju iz godine u godinu, a ovog proljeća zaboravite na žarke boje i napunite svoj ormar neutralnim bojama.

One su u proteklih nekoliko godina omiljeni izvor inspiracije dizajnera zbog svoje sposobnosti lakog kombiniranja sa svijetlim bojama i samostalnosti.

U spektar neutralnih boja spadaju standardne boje kao što su bijela i crna te zemljane boje kao što su bež i nijanse smeđe. Prema tome ako se smatrate modno osviještenom osobom “krenite u lov” za odjećom i modnim dodacima u neutralnim bojama kako bi se svi okretali za vama ovog proljeća diveći se vašem besprijekornom modnom ukusu!

Manje je više savršen je opis ovogodišnjeg trenda.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako biti trendy ovog proljeća.

Estetika oblačenja

Jednostavnost i elegancija su opet u modi, a izreka “manje je više” savršena je za opis ovogodišnjeg trenda.

Mnogi ljudi koji ne vole žarke boje eksperimentiraju s oblikom, tkaninom i slojevima odjeće ili modnih dodataka. Cilj je da se stvori jedinstveni, misteriozni stil koji neće vikati “gledaj me”  baš kao što je to čest slučaj u svijetu mode.

Jednostavnost i elegancija su opet u modi.

Naučite jezik boja

Svaka boja ima svoju priču, a na vama je da iskrojite onu koja vam najbolje odgovara.

  • žuto zelena boja stabljike paprike, takozvana "paprena staza"  daje počast velikodušnoj majci prirodi,  te izgleda vrlo organski u paleti trenda koji djeluje kao omekšana "vatra".
  • još jedna prirodna sjena zelenog koju modni stručnjaci zovu "boja mahovine"  podsjeća na zeleno lišće, šetnje šumom i ljepotu koja nas okružuje. Samo se trebate zaustaviti, pogledati i osjetiti.
  • ukusna i slatka smeđa boja karamele želi da je "okusite"  čak i u odjeći.

Svaka boja ima svoju priču.

  • nježna boja soje pouzdan je i dugotrajan pratilac. Univerzalna je, ponaša se lijepo kad je sama, ali isto tako voli se družiti i s ostalim bojama.
  • bijela s laganim "masnim nijansama", boja slatkog kukuruza dovodi do iskušenja svojom mekoćom i nježnošću.
  • tamno smeđa boja smeđeg granita je nešto nepokolebljivo i vječno. Idealna je ako želite ostaviti "uzemljen"  i snažan dojam, te zračiti povjerenjem, strogošću i stabilnošću.
  • meka koraljna sjena popularnog naziva "živi koralj" isijava nježnošću i životom.

Iako mnogi kažu da izgled nije presudan prilikom upoznavanja nove osobe, to nije sasvim točno. Prvi dojam je bitan, a odjećom svakako možete potaknuti određene reakcije kod ljudi. Na vama je da odaberete kakav utisak želite ostaviti kod drugih.

Snaga modnih dodataka

Modni dodaci u neutralnim tonovima izgledaju primamljivo i lako se kombiniraju s drugim bojama. Ove sezone posebno se izdvaja obuća s blok potpeticama i originalne torbe.

Široka peta savršeni je izbor jer omogućava lakše kretanje i pruža stabilnost. Osim toga široke pete moguće je kombinirati u dnevni ili večernji look kao s modne piste, dok  opuštenih ruksaka i minijaturnih torbica nikad dosta.

Modni dodaci u neutralnim tonovima lako se kombiniraju s drugim bojama.

Nakon zime i hladnih dana, proljeće je najbolje vrijeme za šetnju i izlazak iz kuće. Zato trebate ležerne i kompaktne male torbice ili ruksake koje vam pružaju slobodno kretanje, a u njih možete staviti sve najvažnije stvari poput ključeva, mobitela i novčanika.

Uskladite vašu garderobu sa sezonom

Bez obzira na to što su nam misli naviknute na zimski ugođaj,  krajnje je vrijeme da pospremimo zimske jakne i kapute u ormare i krenemo s pripremom za toplije vrijeme.

Obucite ležernu lepršavu odjeću i otvorenu obuću koja diše. Takav stil je praktičan i pristaje svakoj osobi zato što daje dojam slobode i opuštenosti, a vi ćete se osjećati ugodno i sretno u vlastitoj koži.

Počnite od komada koji je vječno u modi, a to su dobre traperice.

Ako vas muči kako pronaći savršenu proljetnu kombinaciju, počnite od komada koji je vječno u modi, bez obzira na sezonu i vremenske uvjete, a to su dobre traperice.

Odabirom takve baze ne možete pogriješiti jer se savršeno slaže s neutralnim bojama, svom obućom i modnim dodacima. Na vama je da pustite mašti na volju i iskombinirate savršenu proljetnu kombinaciju!

 

Upotpunite vaš ormar komadima iz nove kolekcije :)