Volite li Studeni? Mi ga obožavamo jer tada 100 posto možemo prezentirati najbolje komade iz jesenske kolekcije obuće koju smo marljivo prikupljali u svojim ormarima. I taman kad smo u glavi osmislili sve stajlinge koji idu uz čizme iznad koljena, Studeni nas malo “zeznuo”.

Temperature su iznadprosječno visoke, a većina je gradskih špica u nekom vedrom tonu u kojem još vladaju tenisice, dok želja za nošenjem čizmi sve više raste. Srećom, netko je izmislio i gležnjače te polučizme koje također savršeno pašu uz kratke jesenske suknjice, haljinice i traperice. I što je najbolje, u skladu su s ovim polu-hladnim (ili polu-toplim) jesenskim danima.

Što se nosi na Instagramu?

Djevojke i dečki iz modnog i influencerskog svijeta već nas neko vrijeme obasipaju jesenskim fotografijama i maštovitim kombinacijama. Zanimljivo je da sve ono što se nosi na Instagramu postaje popularno i to brzinom munje.

Otkad postoje društvene mreže, promjene zaista brzo dolaze, bez obzira u kojem se dijelu zemaljske kugle nalazili. Tako je moguće u samo nekoliko minuta promijeniti nečiji modni stil ili mu pružiti inspiraciju.

Mi u Modelineu poštujemo različitost i zaista smo veliki obožavatelji individualnih stilova, no ovaj smo put odlučili s vama podijeliti najnovije trendove koje ove jeseni ne biste trebali zaobilaziti.

Provjerite kakve su cipele ove jeseni najpoželjnije na društvenim mrežama, te u kojoj ćete modnoj kombinaciji privući najviše pogleda.

Upozorenje: sve su cipele neodoljive i maksimalno udobn

1# Prave motorističke čizme

Motoristički stil ulicama vlada svake sezone bez obzira na to kakav trend plasirali modni znalci. Boje i materijali motorističkih jakni se mijenjaju, no motorističke čizme uvijek ostaju jedno - crne i kožne.

Uz motorističke čizme najčešće idu i zakovice, metalne kopče i li neki drugi detalj koji odgovara pravom rokerskom stilu. 

Motorističke kožne čizme

1. ALISSIA ČIZMA NERO 2. ALISSIA GLEŽNJAČA SA ZAKOVICAMA 3. ALISSIA GLEŽNJAČA NERO

2# Životinjski uzorak je hit

Ovogodišnji modeli gležnjača i čizama vratili su nas u vrijeme kada smo vjerovali da se životinjski print više nikad neće vratiti. Odjednom je Instagramom zavladala "zmijska" groznica. To definitivno niste mogli ne primijetiti. Uz zmijski uzorak, nosi se i leopard koji smo do nedavno smatrali totalnim "trešom".

Topla i krznena moda ove je godine ponovo trendi pa su i prsluci i krznene čizmice ponovo tu.

Ne sumnjamo da je životinjski uzorak najveći trend ove sezone pa svakako možete očekivati i zimsku životinjsku kolekciju na vašem Instagram news feedu.

Čizme s animal printom

1. DESIGUAL COWGIRL BLACK 2. MODA ITALIA GLEŽNJAČA 3. INBLU ČIZMA TORTORA

3# Čizme s divljeg zapada

Čizme s divljeg zapada su, pogađate, kaubojskog stila. Zapravo ih se može nositi čitave godine, no svakako su ultimativni trend ovog prijelaznog razdoblja. Ako ih kombinirate uz traper, već znate da ste pogodili, no, otiđite korak dalje i kaubojke kombinirajte uz sasvim nježnu svilenu ili baršunastu haljinu i dodajte joj motorističku jaknu.

Kaubojke pašu i uz životinjski print, ali i rokerski stil. I svakako ih čuvajte, trebat će vam i u proljeće. 

Kaubojske čizme

1. DESIGUAL GIPSY 2. DESIGUAL BREAKER 3. MUSTANG TAUPE

4# Gumene čizme mogu biti šik

Jesen je prevrtljiva, a gumene čizme zaista su praktične i idealne za razdoblje u kojem ne znate hoće li u jednom trenutku pasti kiša ili će i dalje sijati sunce. 

U njima možete na posao ili  ušetnju gradom, a odlične su i za igru s klincima te skakanje po lokvicama

Iako su ih nekad nosili samo na farmama i za rad u polju ili staji, današnja moda dovela nas je do pozicije u kojoj niti ne pomišljamo u njima ući među konje.

Tople su i udobne, posebno kada su još i podstavljene, a najbolje pašu uz skinny hlače čije nogavice možete lako ugurati u čizmu.

Gumene čizme

1. HUNTER GUMENE GLEŽNJAČE 2. TOMMY HILFIGER GUMENE GLEŽNJAČE, 3. TOM TAILOR GLEŽNJAČE

5# Metalni detalji su top

Ako želite nositi sve ove stilove u totalno fancy verziji, metalni detalji definitivno će podići vaš look. Uz zakovice, bisere, lančiće te uz baršunaste vezice i cvjetiće svaka je odjeća nosiva.

Trend s kopčama i zakovicama već je nekoliko godina modni imperativ gradskih ulica, a nevjerojatno je koliko efektno izgledaju u baš svakoj kombinaciji.

Čizme s metalnim uzorcima

1. ALISSIA GLEŽNJAČA NERO 2. TAMARIS GLEŽNJAČA BLACK 3. S.OLIVER GLEŽNJAČA

 

Danas je zaista jednostavno spojiti različite modne stilove i okinuti fantastičnu fotografiju. Modni blogeri i influenceri na društvenim mrežama tako šire "zarazu" dobrog ukusa pa "biti dobro obučen" jednostavnije nego ikad.

No, da bi zaista bio poseban, trebaš se isticati zato svakako preporučujemo da gradiš svoj stil prema svojim pravilima. To uvijek pali! 

Izgradi stil uz Modeline