Ljeto je i pakleno je vruće! Neću valjda nositi zatvorene cipele.
Sandale na muškarcima su stvar prošlosti, čovječe!
Pa sandale još uvijek nosi samo moj ujko, a on ima 70 godina.

Jeste li i vi jedan od muškaraca koji bi pomislili ovako nešto?

Ako je vaš odgovor DA onda je ovaj blog baš za vas.

Vjerojatno niste znali da su sandale zapravo prva poznata obuća, a najstarije su pronađene tridesetih godina prošlog stoljeća u špilji u američkoj saveznoj državi Oregonu. Napravljene su od prirodnog materijala, točnije američke komoljike i dio su stalne postave Klamath County muzeja. Sandale su bile i ostale najjednostavniji oblik zaštite stopala. Bez nepotrebnog kompliciranja, molim.

Uz to što su najstarije, moći ćete svima ispričati ovu priču i otkinuti bar manji dio predrasuda prema muškarcima koji su odlučili osloboditi svoja stopala. Moje su starije od tvojih, ha!

Dakle, želite nositi sandale? Da, znamo, malo ventilacije za stopala jako dobro dođe u ljetnim mjesecima

Morate biti spremni na malo ismijavanja od strane najboljih prijatelja i par čudnih pogleda dok šetate svoje sandale centrom grada. Ali zadirkivanja i čudni pogledi su normalni, pogotovo kada se usudite biti drukčiji i ići usprkos predrasudama

Sada kada ste spremni, moramo vam reći kako ipak postoje neka pravila kojih se morate držati kako bi vaš svakodnevni stajling kombinirali sa sandalama.

Muškarac u sandalama i na gradskom asfaltu može biti vrhunska kombinacija ako pratite ovih 6 savjeta.


1. Higijena na prvom mjestu

Ako će vaša stopala disati na otvorenom morate se pobrinuti da budu čista i uredna. Niti najljepše Modeline sandale ne mogu popraviti loš dojam koji ostavljaju dugi, požutjeli nokti ili pete koje su glatke kao dalmatinski krš
 
Stopala su intimni dijelovi ljudskog tijela i ostalima neće biti ugodno gledati vaša neuredna stopala, a ni vama takvo što sigurno nije cilj. Ako ste dovoljno hrabri da obujete sandale, problem nije ni otići s djevojkom na tretman pedikure, a možete si i sami dotjerati stopala. 

2. Muške sandale za svaki dan moraju biti kvalitetne

Japanke ili manje kvalitetne varijante sandala ostavite za plažu, bazen ili stan. Ako ćete nositi sandale, podignite ljestvicu i odaberite one koje će izdržati sate na gradskom asfaltu, a ne par minuta do obližnje pekare. 

3. Nemojte nositi sandale na posao

Jedini posao koji može podnijeti sandale je onaj spasioca. Ako niste spasioc na Zlatnom ratu ili Bundeku ostavite sandale za privatno vrijeme. Mislite da ste modno osviješteni ili ste sandale platili previše da bi ih nosili samo u slobodno vrijeme? Vjerujemo vam, ali tuđi nožni prsti nisu nešto što želimo gledati uz računala, ugovore ili na poslovnom sastanku. Suzdržite se i čuvajte svoje ljepotice za poslije radnog vremena.

4. Kombinacija muških sandala i čarapa 

Niste uspjeli dotjerati vaša stopala, a vani je ionako malo prohladno i pada noć...
 
Vjerojatno svaki modni znalac starog kova će vam reći da je kombinacija čarapa i sandala grijeh protiv čovječnosti. To je osnovno pravilo dobrog ukusa, rekli bi oni. 
Baš zato, kažemo mi! Pravila su tu da se krše!

Jednobojne čarape i sandale

Ako su sandale jednobojne razbijte monotoniju čarapama s uzorkom. Ako sandale pak imaju nekakav uzorak takvu kombinaciju upotpunite jednobojnim čarapama bez uzorka

5. Nemojte nositi sandale na prvi spoj

Prvi spoj je kao poslovni sastanak. Ne smijete pokazati slabosti, prvi dojam je snažan, dugo se pamti i teško ga je promijeniti. Ako baš želite nešto otvoreniji tip obuće, odaberite mokasine
Iako ste složili stajling i sigurni ste da baš sandale idu u tu kombinaciju, naša preporuka je: nemojte ih nositi na prvi spoj. Sandale možete izvući kao asa iz rukava kasnije u vezi kada ćete biti sigurni da vaša ljepša polovica voli plažu,sandale i pijesak među prstima. 

6. Zavrnute nogavice za potpunu slobodu

Jedan od bitnijih razloga za sandale tijekom  ljeta je više zraka za stopala.

Rijetko što može nadmašiti onaj osjećaj povjetarca koji prolazi kroz prste.

Za maksimalan učinak zavrnite nogavice koliko želite, sve do 10 centimetara je dobro, ali preporuka je malo iznad gležnja. Ako nosite zavrnute traperice na sandale pokušajte kombinirati traperice užeg kroja, one široke nikako ne bi smjeli upariti sa sandalama. 

To je to! Spremni ste odabrati svoje sandale i učiniti ovo ljeto još neobičnijim. Usudite se biti drukčiji dok pratite trendove ili još bolje, usudite se postavljati trendove!

 

Odaberite svoje sandale