Tenisice su danas glavni modni dodatak na modnoj sceni, posebno zahvaljujući njihovom novom eklektičnom dizajnu koji podiže svaku modnu kombinaciju i čini ju poželjnom.

Ono što tenisice čini savršenim izborom u svakoj kombinaciji je upravo njihova funkcionalnost i udobnost te mogućnost nesmetanog obavljanja svih dnevnih zadataka bez negativnih posljedica, kao što su žuljevi i bolovi u nogama.

Kroz povijest tenisice su prošle brojne transformacije pa danas u trgovinama možemo pronaći zaista velik broj različitih modela i uzoraka te ih u potpunosti prilagoditi vlastitom stilu.

Za postizanje poslovnog looka odaberite:

Kožne tenisice

Danas su tenisice u poslovnom looku potpuno prihvatljive, ali malo je onih koji ih se usude ukomponirati s poslovnom odjećom.

Pitate se kako je moguće postići poslovni izgled s tenisicama na nogama te spojiti ugodnost i suptilnost? Odgovor je - vrlo lako. Sve što trebate je odabrati prikladan model tenisice koje će idealno odgovarati uz vaše odijelo, poslovnu haljinu ili suknju visokog struka.

Poslovni look s tenisicama postat će vaša svakodnevna poslovna kombinacija, posebno kada shvatite da ne morate nabadati potpeticama kako biste postigli sofisticiran izgled.

U slučaju da niste spremni previše eksperimentirati, idealan odabir su kožne tenisice koje se ne razlikuju mnogo od većine cipela za ured. Vrlo su jednostavne i suptilne i lako se mogu kombinirati uz bilo koje poslovne hlače.

Jednobojne  tenisice

Jednobojne tenisice su idealne za posao jer se zbog svoje decentnosti lijepo uklapaju uz formalan stil. Posebno ako se radi o tenisicama s debelim đonom, jednostavnim linijama i neutralnim bojama koje se iz tenisica za ured mogu pretvoriti i u one za kavu ili pak izlazak.

Platnene tenisice

Platnene tenisice u poslovnom izgledu su poželjne u ljetnim mjesecima zbog prozračnosti, udobnosti, ali i šarenih dizajna što je idealno ako želite postići živahan poslovni outfit.

Tenisice i traperice

Tenisice s trapericama sigurna su kombinacija u svim prilikama, bila to romantična večera ili pak posao. Radi se doista o univerzalnom looku uz koji su mogući svi modni dodaci.

Ako želite biti drugačiji i istaknuti u masi, posegnite za popularnim robusnim “ružnim” tenisicama koje već nekoliko sezona vladaju modnim svijetom. One su odličan izbor jer će vam uz udobnost i funkcionalnost pružiti mogućnost da stvorite vlastiti stil. Iako na prvi pogled izgledaju nezgrapno i predimenzionalno, lakše ih je stilizirati nego ste mislili. Uz njih na originalan način možete spojiti nespojive modne kombinacije i izgledati odlično u svakom trenutku.

Za postizanje casual i sportskog looka odaberite:

Tenisice i haljine

Prije nekoliko godina kombinacija tenisice i omiljenih ženstvenih komada poput lepršavih haljina i suknji bila je nezamisliva, no danas gotovo da ne postoji trendseterica koja nije isprobala taj trend.

Ljeto je vrijeme kada želimo što više vremena provesti na tulumima, dugim šetnjama, koncertima. Znači to sate stajanja, skakanja i puno hodanja a upravo za to idealni modni odabir su tenisice koje će vam pružiti udobnost i svestranost.

Bilo da se odlučite za  lepršavu haljinu na volane, s cvjetnim uzorak, maksi ili mini krojem bijele tenisice uvijek su idealan odabir s kojim se ne može pogriješiti.

Trčanje

Ako se bavite trčanjem odabir tenisica ovisi o podlozi na kojoj trčite. Ako trčite po ravnim tvrdim površinama tenisice bi trebale bi biti lagane, fleksibilne s mekim potplatom, dok bi za neravne površine bile idealne one s tvrđim potplatima.

Tenisice za sport

Ako se bavite sportom jedna od najvažnijih odluka upravo je kupnja idealnih tenisica. Tenisice su ključna potpora vašem tijelu tijekom vježbanja te je od iznimne važnosti da u potpunosti budu prilagođene vašim stopalima kako bi se sačuvalo zdravlje zglobova.

Kod odabira sportskih tenisica, osim odabira boja i uzorka, potrebno je odabrati prozračan model koji je kompatibilan uz aktivnost kojom se bavite.

Hodanje

Ako vam je omiljena aktivnost šetnja tada morate razmisliti o kupnji tenisica sa zaobljenim, povišenim i mekanim potplatom s fleksibilnim, ali čvrstim prednjim dijelom kako bi stopalo ostalo fiksirano.

Vježbanje u teretani

Ako ste fokusirani na vježbe jačeg intenziteta bitno je da one daju čvrst kontakt s površinom, za što su idealne one s ravnim i tanjim potplatima.

 

Pogledaj ponudu tenisica za svoje savršene kombinacije