Iako je vrijeme trenutno promjenjivo i sigurno još uvijek imate u pripremi koje čizmice ili cipele za kišu i hladnije vrijeme, za ono ljepše, toplije i sunčanije dodajte na policu i – Slingbackice.

Ljubav između žena i cipela definitivno je neraskidiva, stoga nas ovaj trend posebno veseli u prijelaznom razdoblju kad tražimo obuću u kojoj nam neće biti hladno ujutro, ni previše vruće na kraju radnog vremena. 

Prijelazno razdoblje

Iako ih prije koju sezonu nismo mogli ni zamisliti u svojoj kolekciji, elegantne salonke i balerinke s otvorenom petom vratile su se među najpoželjnije modele i osvojile modni svijet i naše ormare. Slingback silueta svakom modelu donosi karakterističnu poluotvorenu petu, pa se istaknula kao odličan proljetni i jesenski izbor - onda kad su dani dovoljno topli i ne trebaju nam tople čarape, ali nam trebaju cipele koje nisu potpuno otvorene kao sandale, ali ni potpuno zatvorene kao čizme.

Udobnost prije svega

Slingback cipele su u isto vrijeme elegantne i trendi, ali i izrazito udobne. U njima možemo provesti cijeli dan i upravo zato im je teško odoljeti. Budući da je peta otvorena, nema neugodnog pritiskanja, a modeli s nižom block ili kitten petom stvoreni su za cjelodnevno nošenje bez neugode.

Najpopularniji slingback model koji će obilježiti početak proljetne sezone i zamjenu zatvorenih cipela i čizama za proljetne poslovne klasike su slingback salonke s visokom potpeticom. Umjesto klasične linije, petu istovremeno klasičnog i trendi it modela za jesen zamijenit će remenčić ili vrpca koji prate liniju cipele i kopča se tik iznad pete. Osim kao trendi detalj, remenčić ili vrpca bit će element koji će poluotvorenim modelima donijeti stabilnost.

Cipele koje se prilagođavaju vama

Balerinke su idealne za ležerna druženja, sandale za nadolazeće ljetne tulume, a salonke na blok petu za posao i svakodnevne obveze. 
Spojite li ih s parom omiljenih traperica, midi suknjom, romantičnom haljinom ili poslovnim odijelom, ovaj će se model cipela  pretvoriti u vaš novi omiljeni klasik s naglašenom dozom elegancije od kojeg se nećete odvajati.

Cure su ovaj model počele nositi još prošlog proljeća, ali izgleda da trenutno  slingbackice doživljavaju pravi boom. Izbor u trgovinama veći je nego ikad, može se pronaći ponešto za svakog, od jednobojnih do neizostavnih s uzorcima.

Svaka je boja prava

Možda se dvoumite oko boje? Prepustite se proljetnim kombinacijama i odaberite bilo koje – krem, pastelno roze, žute… Neke su dobile i dodatak na remenčiću što ih čini još težima za odoljeti. Slingback cipele donose dašak retro glamura – oduševit će one koje vole ploviti kroz razna modna razdoblja.

 

Provjeri ponudu balerinki