Ako zavirimo u vaš ormarić za cipele što ćemo pronaći?

Jesu li vaše tenisice, čizmice i gležnjače u duginim bojama ili bi vaš izbor obuće mogli nazvati 50 nijansi sive?

Vjerujemo da boja vaše odjeća isto tako prati boju vaših cipela. I to nikada nije slučajnost.

Da, boje govore jako puno o našim osobnostima, a ljudi na osnovu njih donose manje ili više površne zaključke o nama.

Što ako vam kažemo kako stručnjak koji se bavi psihologijom boja može izvući vaš osnovni psihološki profil samo na temelju izgleda i boje vaše obuće?

Jeste li iznenađeni? Pomalo uplašeni? Nema razloga za strah, od sebe ne možete pobjeći, a zašto i bi? :)

Boje utječu na naše raspoloženje i kako nas drugi doživljavaju.

Crvena je za snažne

Nosite li crvenu obuću vjerojatno ste optimistični, nemirni i jednostavno ne podnosite monotoniju.

Crvena je boja snage, zdravlja i vitalnosti pa će vas drugi smatrati hrabrom, agresivnom ili impulzivnom osobom ušetate li u prostoriju noseći crveno na nogama.

Motiviranost za poduzimanje akcije, snažne emocije i muška energija su dojmovi koje ćete ostaviti na druge volite li nositi ovu boju najduže valne duljine u spektru boja.

Crvena je za snažne

Bijela je nevina i naivna

Bijela simbolizira mladost i čistoću, a može ukazivati na želju za postizanjem pomalo nemogućih ideala. Ljubitelji bijele obuće su uredni i besprijekornog izgleda, pronicljivi i uvijek optimistične naravi.

Ako je vaš ormarić s obućom pretežito bijel vjerojatno ste sigurna, staložena i samopouzdana osoba. Možda se nekada činite sramežljivima, ali imate jasno definiran stav prema većini stvari koja se oko vas dešava.

Bijela je nevina i naivna

Plava za staložene mudrace

Iako hladna, plava je zapravo boja prijatelja kojem se uvijek možemo povjeriti. To je onaj prijatelj koji će biti vozač dok se ostali zabavljaju uz čašicu, dvije, tri. Ta osoba od povjerenja vjerojatno nosi plave tenisice i može se zabaviti uvijek i u svakoj prilici.

Plavu obuću biraju opušteni, iskreni i odani ljudi.  Oni su spremni na kompromise koji će dovesti do poštenog rješenja i mogu razgovorom riješiti gotovo sve.

Osim kada ih prePLAVE emocije, tada će zaljubljenici u plavo postati hladni i ravnodušni poput boje koje vole nositi na nogama.

Plava za staložene mudrace

Crna je autoritativna i moćna

Prestiž i moć važni su za ljubitelje crne obuće. Crne cipele najčešće nose neovisni ljudi, snažne volje i puni samokontrole.

Povremeno se mogu činiti bezosjećajni i “control-freakovi”, a ponekad su jako nesigurni. Zapravo oni mogu biti sve jer crna je sve boje u jednoj.

Zbog svoje kompleksne naravi često ostavljaju dosta prostora između sebe i drugih ljudi, što je i dobro, jer, u gužvi nitko ne bi primjetio njihove nove crne ljubimice.

Kada nosiš crnu obuću želiš da je svi primjete :)

Crna je autoritativna i moćna

Žuta je za hipstere :)

Boja sunca, sreće, mudrosti i mašte. Žute tenisice odabiru vedre, mudre osobe sa snažnim smislom za humor.

Nositelji žutog u svaku situaciju mogu unijeti malo veselja, čak i bez žutih cipelica. Njihovo najdraže godišnje doba sigurno je ljeto, a sa svakim od svojih prijatelja imaju totalno različite, a opet predivne odnose.

Žuta je za hipstere

Zelena je u sredini

Zelena se nalazi u sredini spektra boja i označava ravnotežu. Takve su i osobe koje vole zelenu obuću, društvene, ali preferiraju mir pod svaku cijenu.

Obožavate li nositi zelenu obuću vjerojatno ste sposobni promatrati obje strane priče i donijeti dobru prosudbu, ali to može značiti i puno predrasuda ili opreza.

Zelena je u sredini

U velikom izboru boja i modela uvijek tražimo ono što nam odgovara. Koju god boju odabrali, nosite je ponosno.

Kupujte u modeline bojama