Martensice godinama slove za jedan od must have zimskih komada obuće. 

Ako bismo tražili čizme koje su obilježile desetljeća mode, u samom vrhu su kultne martensice koje su iz subkulture prešle u mainstream. Iako su doista bezvremenski i legendaran par obuće, svake sezone doživljaju renesansu i apsolutni ‘boom’ popularnosti. 

Šezdesetih godina prošlog stoljeća ove izdržljive čizme nosili su isključivo policajci, poštari i tvornički radnici. U trenutku kada se gitarist grupe The Who Pete Townshend pojavio na jednom od koncerata, cijelo Ujedinjeno Kraljevstvo je poludjelo za martama. U počecima martensice su obuvali alternativci, a danas skoro da nema trendseterice i influencerice koja ne posjeduje barem jedan par martensica. Iako su ljubitelji brenda zbog nagle popularnosti negodovali, danas brend Dr. Martens uživa u rezultatima nastalog trenda. 

Jednostavne, izdržljive i udobne čizme postaju svojevrsni trademark za prepoznatljiv, alternativan stil sa stavom.

#1 Martensice i haljine odlične su za dnevne kombinacije

Minimalizam martensica nedvojbeno je ključna prednost kada je riječ o ovom komadu obuće. Marte same po sebi izazivaju na spajanje nespojivih odjevnih dodataka pa ih tako možemo kombinirati s pletenim zimi, prozračnim haljinama na proljeće ili za one odvažnije, haljinama golih leđa za izlaske ili rođendane. 

kultne_martensice

Izvor: popsugar, eslamoda

 

Kombinacije haljine i martensica idealne su za sve djevojke koje svoj modni izričaj žele osnažiti statementom kojim dominiraju upravo one. Posebnu čar daje "razbijanje" izrazito ženstvenih outfita na koje bismo uobičajeno obuli elegantne cipele na petu. Kontrast nježne čipke i grubih čizama zagarantirat će isticanje kompletnog looka.

kultne_martensice

Izvor: pinterest, instagram

#2 Martensice se nose i u poslovnom okruženju

Ako mislite da se martensice ne mogu kombinirati u poslovnom okruženju, prevarili biste se. 

Martensice su urbani klasik koji je najčešće viđen u street style kombinacijama s omiljenim basic modelima marti, minimalističkim crnim. Ipak, posljednjih godina ove čizme postale su popularne u drugačijim kombinacijama, onim poslovnim. 

kultne_martensice

Izvor: popsugar

 

Mogu se kombinirati kao dio ležernog dnevnog looka uz traperice i sako, urbanog poslovnog outfita uz žensko odijelo s hlačama. U bilo kojem slučaju, marte u poslovnom looku donijeti će dašak novog modnog smjera koji ove sezone vrijedi pratiti. 

#3 Ne zaboravite na boje i uzorke

Iako su jesen i zima namijenjeni minimalističkim kombinacijama kojima dominiraju nijanse smeđe, bijele, smaragdno zelene, sive i crne, to nikako ne znači da trebamo boje pospremiti u ormar. Jednako je i s martensicama - odvažite se i na šarenilo. 

Isprobajte modele u bijeloj ili žutoj boji koji se odlično kombiniraju s primjerice kariranim kaputom. 

Da Dr. Martens apsolutno slijedi trendove dokazuju trendi floralni motivi. Još jedan od modela koji se istaknuo ove sezone i koji ćemo poželjeti u svojoj garderobi su martensice transformirane u cool botanic temu koje će odlično izgledati u svakoj dnevnoj i večernjoj kombinaciji. 

kultne_martensice

Botanic, Floral, Cherry red

Ove zime potražite i osvježene modele koji dolaze u sjajnom vinyl završnom efektu koji će se najviše istaknuti ako odjenete minimalističke tamne kombinacije. 

kultne_martensice

 

Na našem webshopu provjerite modele kultnih martensica i pronađite idealan model za sebe.