Postoji bezbroj vrsta haljina i gotovo isto toliko različitih modela cipela. Srećom, dani strogih pravila o outfitu su prošli i vrijedi sljedeće: prema današnjim modnim pravilima, dopušteno je gotovo sve! Ali ako želite biti na sigurnoj strani, često ćete se zapitati koje cipele zaista idu uz koju haljinu.

Nije uvijek lako pronaći odgovarajuće cipele koje će pristajati uz omiljenu haljinu. Ukoliko vam nedostaje inspiracije ili nemate ni približno ideju o tome kako uspješno spojiti omiljenu haljinu sa sandalama, balerinkama, tenisicama, natikačama ili japankama, samo slijedite naše savjete i izgledat ćete kao djevojka od milijun dolara!

#1  Ravne cipele su moćan odabir u svakoj prilici

Postoje prilike, kao što su poslovni sastanci, formalne večere ili svečane ceremonije, koje na neki način zahtijevaju cipelu na petu. Super visoka peta možda nije prvi izbor, ali block peta, koja je u posljednjih nekoliko godina pravi hit, svakako bi bila praktičan izbor.

Međutim, i to se mijenja, pogotovo u očima zaljubljenica u praktično i odobnu koje ne žele pristati na kompromise. Tko kaže da udobna cipela ne može ostaviti wow efekt?

Ravne cipele bez potpetica, osim što su udobne, mogu biti - i jesu - itekako wow. I mogu se nositi sa svim duljinama haljina, a posebno dobro izgledaju u kombinaciji s mini duljinama. 

Udobnost ravne sandale i elegancija kratkog ljetnog komada odličan su par.

Odlične su i u kombinaciji s maxi haljinom na primjer, duga ljetna haljina i ravne sandale - pun su pogodak! 

Trendi midi haljina, u kombinaciji s ravnim potpeticama, a pogotovo s ležernim bijelim tenisicama definitivno može izgledati fantastično.

Tenisice su pravi svestrani talenti i odlično se slažu s ženstvenim haljinama. Obične bijele tenisice uvijek su dobar izbor, kao i tenisice s platformom. 

Ravne cipele izgledaju fantastično u apsolutno svim prilikama, od dnevnih poslovnih kada se bilo koji od spomenutih modela može upariti s prigodnom haljinom, pa do onih svečanijih događanja kada će ravne cipele s remenčićem na peti uz haljinu izgledati fenomenalno.

#2  Kraća haljina - niža peta i obratno

Kraću suknju ili haljinu ćete prema nekom nepisanom pravilu upariti s niskom petom. Ovo posebno vrijedi kada je riječ o svakodnevnim kombinacijama.

Kratka haljina i vrtoglavo visoka potpetica nije baš najbolja kombinacija ikada, zar ne? Zato ćete suknje i haljine dužine iznad koljena kombinirati s balerinkama i mokasinama ili vašim omiljenim tenisicama. 

Midi haljina i cipela na petu su odlična večernja kombinacija.

Casual tenisice i jednostavna midi haljina će i uvijek biti fantastičan izbor za dnevnu kombinaciju. S druge strane, midi haljinu možete i upariti s cipelom na petu. 

Bez obzira odlučite li se za platforme, flatforme ili nešto treće, svaka cipela na petu će izgledati bolje s haljinom koja prekriva veći dio nogu.

#3 Igrajte se s bojama

Ove sezone prepustite se eksperimentiranju s bojama.

Prilikom razmatranja obuće u boji, najbolje je primijeniti neke teorije boja kako biste odlučili što obući. Narančasta i plava su komplementarne boje, što znači da kada su uparene zajedno, izgledaju sjajno! Odaberite plavu haljinu koja će izgledati fantastično uz narančaste cipele

Ako iskoristite teoretsko znanje iz gornjeg paragrafa, koju boju majice/bluze bi odabrali uz plavu cipelu na petu?

Srebrna obuća, koja je sama po sebi vrlo efektna, izgledat će fantastično ukoliko je kombinirate s bijelom, crvenom, crnom, indigo plavom ili neutralnim tonovima. 

Ako se i dalje borite s bojama koje najbolje idu uz vašu haljinu, znajte da s nude nijansom nikad ne možete pogriješiti.

Cipele u boji kože idu sa svakom akcentnom bojom poput crvene, kobaltno plave ili ružičaste. Osim što su izvrsni partneri svakoj odjevnoj kombinaciji, vaše će noge izgledati duže.

Savjet + Ne koristite jednu boju od glave do pete. Ako nosite plavu bluzu i plavu suknju, izbjegavajte nositi plave cipele.

Na kraju možemo zaključiti da stroga pravila zaista više ne postoje. Ali jedno je sigurno:

"Daj djevojci prave cipele i ona može osvojiti svijet." - Marilyn Monroe

 

Nove ženske cipele