Savršen outfit za doček Nove godine, bez obzira jeste li našle baršunasti kombinezon, predivnu haljinu ili nešto treće uključuje visoke pete. 

Djevojke i žene koje će cijelu novogodišnju noć provesti na nogama znaju kako će biti malo teže poskakivati na dodatnim centimetrima. No To je doista moguće i bez pretjeranih bolova.

 Treba se dobro pripremiti. 

Kako dugo izdržati u štiklama? 

1. Birajte svoje cipele na visoku petu pametno

Jeste li ikad kupile premale ili prevelike cipele na petu? Kladimo se da jeste jer su izgledale toliko savršeno…
I nakon toga poznati scenarij: nosile ste ih samo kada ste znale da ćete napraviti nekoliko koraka do kafića ili do posla. I to vas je ili boljelo ili ste se popikavale. 

Nakon nekoliko takvih tvrdoglavih zgoda ipak ste cipele prodale ili poklonile. 

Znači, kada kupujete cipele na petu birajte uvijek svoj broj. 

No, birajte i kvalitetne cipele. Pravi majstori obuće točno znaju gdje treba stajati peta kako bi noge na njoj bile stabilne. Težina se ravnomjerno raspoređuje, a tabanice (onaj unutarnji dio cipele na koji dolazi taban) su uvijek napravljene kako bi pružile ugodu nogama. 

Dobre cipele na petu nisu ni preuske ni preširoke niti bi vas išta na njima smjelo žuljati.    

 A znate kako ćete osjetiti je li cipela kvalitetno napravljena?

Vrlo jednostavno možete shvatiti kako je cipela na petu spremna za duga noćna druženja. Jednostavno, vi se morate ugodno osjećati kada je stavite na nogu i napravite nekoliko koraka. 

Ne možete pogriješiti ako izaberete neke od brendova u Modeline web trgovini cipela  kao što su:

2. Birajte cipele s punom petom ili čizme

U pametan izbor cipela na petu od kojih doista očekujete da će izdržati raznorazna skakanja i plesne pokrete ide i izbor same pete. 

Ako je ikako moguće u vaš styling uvrstiti cipele s punom petom, učinite to. Naime, deblja peta uvijek je udobnija jer se težina vašeg tijela preko pete ravnomjernije raspoređuje i omogućava bolju ravnotežu. 

Možete i razmisliti i o gležnjačama ili čizmama na visoku petu. One su još udobnije za nositi, a kombinacija visoka peta i minica je zapanjujuća s pravom čizmom. 

3. Kupite gel/silikonske jastučiće

Jeste li u trgovinama vidjeli gel/silikonske jastučiće? Ako jeste, trebate znati da ih za novogodišnji party trebaju vaše nožice i cipele.

Ovi ulošci su dizajnirani kako bi smanjili pritisak i iritaciju za svaki dio stopala. Oni su mekani i ugodni tijekom nošenja, a oblikuju se prema obliku vašeg stopala. 

I oni su ono što će vam pomoći da preživite najluđu noć u godini. 

4. Ne stavljajte baš nove novcate cipele

Čak i ako ste kupile nove cipele baš za novogodišnji party, ne čekajte do 31.12. kako bi ih počele nositi. 

 

Stavite ih na noge bar tjedan dana prije partya pa hodajte u njima bar nekoliko sati. One se trebaju priviknuti na vašu nogu, a i vaše noge na njih. 

Ovaj savjet posebno je važan ako inače ne nosite visoke pete. 

5. A kakve su vam potplate?

Lijepa štikle dizajnirane su kako bi žena u njima mogla prošetati ulicom, kako bi lijepo izgledala u uredu i na sastanku ili na nekom plesnom podiju. 

One nisu napravljene da bi se u njima slavilo i plesalo više od šest sati, brojilo korake ili radili kilometri (jedino za Utrku u štiklama), to su najfinije cipele koje postoje. 

I te fine cipele zato nemaju protukliznu potplatu kakve imaju gojzerice ili zimske čizme pa čak i neke cipele na petu. 

Ali vama će to trebati pogotovo ako ćete hodati po zaleđenom gradskom trgu ili slavite u nekom kafiću - vjerujte nam bit će nečeg prolivenog po podu 

Možete tome doskočiti - odnesite cipele bilo kojem postolaru i zamolite ga da vam na potplate zalijepi protukliznu potplatu. Pravi postolar znat će to zalijepiti da se uopće ne vidi, a vi ćete na nogama imati cipele, a ne klizaljke. 


Sada ste spremne. Samo vam možda treba još neki novi par cipela na petu? Obavite svoju potragu cipela uz online shopping u Modelineu. 

Nađi svoje nove cipele