Finally, sweater weather!

Okej, možda nisu svi oduševljeni temperaturom i količinom Sunčeve svjetlosti, ali na jesensku modu se stvarno nitko ne može požaliti. Nova sezona uvijek dolazi s novim poletom, a slojevita priroda jeseni daje nam mogućnost da taj polet iskoristimo na bezbroj načina i u bezbroj kombinacija.

Modni svijet je još prije par sezona preuzela era “chunky” gležnjači, i to s pravom. Robusne čizme idealan su statement komad koji ima sve - ugodne su na nozi, pružaju toplinu u hladnim danima, a istovremeno daju i efektni touch cijelom outfitu. I to praktički svakom outfitu, jer je njihova glavna fora upravo ta da ih je s lakoćom kombinira na svaki modni stil i uz svaku kombinaciju. 
 

kožne gležnjače
Na slici 1: gležnjače Tamaris Merlot, torba Valentino Lake Re Nero
Na slici 2: gležnjače Tamaris Black, torba Guess Nell Convertible


Ovogodišnje kolekcije koje su nas posebno oduševile svojim modelima gležnjači su nam donijeli Guess (koji je i prošle godine držao prvo mjesto među gležnjačama koje moramo imati), Tamaris, S.Oliver, i dakako, neizostavni Dr. Martens, koji je ponovno donio novitete u svoju provjerenu, kultnu priču.

 

I dok su nam u gužvama koje čine svakodnevne obaveze ravni potplati najbolji prijatelji, čizme na petu uvijek će imati posebno mjesto u našim srcima (i garderobama). Elegancija i sofisticiranost koju jesenskom outfitu daju čizme na petu nezamjenjive su u danima kada želimo podići svoj stil na viši nivo. Bilo da se radi o poslovnoj prilici ili izlasku u grad, čizme na petu će upotpuniti ne samo birani outfit, nego i način hoda, ugođaj i stav kojim odišeš.

čizme na petu

 

U prijelaznom razdoblju zahvalni komadi garderobe svakako su i niske cipele. Trend robusne obuće prelio se s gležnjači i na njih, pa su tako i ove jeseni moderne “chunky” mokasine popularan jesenski izbor. Bilo da si fan platformi, flatformi ili tankih potplata, decentnijih ili efektnijih kopči, postoje mokasine koje će biti idealan par obuće za tvoj stil. Niske cipele na vezanje također su doživjele boom među ljubiteljima minimalističkih i elegantnih kombinacija.
 

cipele za jesen
Na slici: cipele Tamaris Black, torba Valentino Ocarina Nero
Modeli: Tamaris Mahogany, S.Oliver Taupe Patent, Imac Cognac

 

U ovoj kategoriji priču predvodi Tamaris, koji se već unazad više sezona dokazao kao sinonim za udobnost, kvalitetu i modernu estetiku. U kolekciji brenda S.Oliver možemo pronaći popularne mokasine s debljim, rebrastim potplatom, koji zbog svojeg oblika i materijala odlično štiti stopalo od ledenog asfalta. Vrhunskim izborom pokazali su se i modeli talijanskog brenda Imac Italy, poznatog po izuzetnoj kvaliteti kože od kojih su napravljene, što ih čini izdržljivima i prirodnima na nozi. 

 

Naravno, bespredmetno bi bilo pričati o najboljim jesenskim modnim komadima, a da se ne spomene najvažniji accessory u svijetu mode: torba. Ovogodišnji modeli zadržavaju odmjereni dojam profinjene klasike, dok istovremeno dodaju snažan i moderan ton s efektnim oblicima i prošivenim uzorcima. Prevladavaju crne i bijele kombinacije koje će se bez problema uklopiti u svaku modnu kombinaciju i priliku.

guess torba
 

Torbe Guess ne treba posebno predstavljati, one već godinama dokazuju da su zasluženo među najpopularnijima i kod onih koji prate trendove, i kod onih koji jednostavno znaju cijeniti kvalitetu i ljepotu. Armani Exchange je s mnogim novim modelima istakao popularni logotip reljefnim uzorkom ili velikim kopčama, čineći ih efektnim izborom za podizanje kompletnog looka. Najveći izbor boja i nestandardnih oblika možemo pronaći u novoj kolekciji Valentino torbi, koje, osim u standardnim crnim, bijelim i smeđim nijansama, dolaze i u vibrantnoj narančastoj, upečatljivoj crvenoj, kao i omiljenoj jesenskoj maslinasto zelenoj boji.

 

Svi ovi modeli vole jesen, i jesen voli njih - a uz tolike mogućnosti koje jesenska garderoba pruža, sigurni smo da ovo nepopularno godišnje doba mogu zavoljeti baš svi! Ako voliš izvući najbolje iz svega što ti život nosi, na pravom si mjestu - zaviri u naše police i popuni svoj jesenski i zimski ormar!