Jesen, mnogima najdraže godišnje doba, neki ga baš ne vole. Čak i oni koji nisu ljubitelji kišnih, hladnijih jesenskih dana morat će prihvatiti činjenicu da je prošlo vrijeme japanki i sandala.

Jesen ipak zahtijeva nešto malo zatvorenije i toplije.  Baloneri, kaputi, parke, veste, kape, hudice pravi su vjesnici jeseni, a uz njih najbolje idu niske čizme i kožne cipele.

S obzirom na to da je jesen prevrtljiva, teško da će jedne cipele odgovarati svakoj prilici. Uz naš vodič za kombinaciju jesenskih cipela bit ćete spremni za svaku priliku i svaki jesenski dan.

Prilikom obnove jesenske garderobe bilo bi dobro napraviti generalku i odabrati one cipele koje će upotpuniti jesenski outfit i podići ga na višu razinu. 
Kad govorimo o muškarcima i cipelama, većini je najbitnija udobnost, a ujesen je važna i vodootpornost.

Čak i najveći konformisti više ne moraju žrtvovati stil na uštrb udobnosti jer su cipele iz novih kolekcija savršen spoj estetike i funkcionalnosti za moderne muškarce. 

Planinarske čizme

Planinarske čizme ili popularne gojzerice već dugo nisu rezervirane isključivo za zaljubljenike u planinarenje i alpinizam. Uspješno su se infiltrirale u street style vode i tamo će neko vrijeme i ostati.

Planinarske čizme odlično pašu i uz urbani look

Svoju popularnost duguju udobnosti, toplini, izdržljivosti, pouzdanosti, čvrstim potplatima i fora vezicama. Najbolje se slažu uz tamne podvrnute traperice, vestu i jaknu.

Oni hrabriji mogu ih kombinirati i uz pamučne hlače s košuljom i tregerima za hipsterski look koji se može zaokružiti modernim kaputom. U planinarske čizme možete se pouzdati i na strmim kamenim puteljcima planina i na užurbanim ulicama gradova

Kožne mokasine

Mokasine se posljednjih nekoliko godina vraćaju na velika vrata na modnu scenu. Njihova najveća prednost je to što se lako mogu kombinirati i u svečanijim i u ležernijim prilikama jer dolaze u pregršt boja, materijala i krojeva.

Jesensku verziju izrađenu od kože kombinirajte s odijelom i kaputom za posebnije prilike, a uz zavrnute Chino hlače i pletenu vestu odaberite ih za posao ili večeru s ekipom.

Muške crne mokasine

Nepisano modno pravilo je da se mokasine nose na bose noge, no ujesen vam nitko neće zamjeriti “nevidljive” niske stopalice, naročito kada krenu dani koji više mirišu na zimu nego jesen. Posljednji trend mokasina od baršuna poharao je modne piste i crvene tepihe, ali s njima oprez, namijenjene su ipak samo za suho vrijeme.

Hrabre tenisice

Jesenske kombinacije ne moraju biti tamne i ozbiljne. Osvježite ležerne kombinacije ultra popularnim šarenim tenisicama debljeg potplata. Osim što su jako trendy, debeli potplati štite stopala od hladne podloge. Za one koji vole praktičnost i udobnost, a žele izgledati trendy, tenisice debljeg potplata bit će pravi jesenski pogodak.

Jesenska obuća ne mora biti tmurna i dosadna

Iako se tenisice najviše slažu s trapericama, jesenski outfit briše sve granice. Chino hlače, pa čak i deblja vunena odijela sada se mogu kombinirati s tenisicama, koliko god one bile ležerne. Štoviše, počinje vrijediti pravilo “što luđe, to bolje”, tako da možete bez straha odbaciti modna pravila i stvoriti svoja

Smeđe čizme

Nema kultnije jesenske muške obuće od niskih smeđih čizama na vezanje. Kvalitetan kožni par uz pravilno održavanje služit će vam godinama i ne morate brinuti da će izaći iz mode.

Udobne gležnjače prava su stilska investicija koju možete kombinirati skoro sa svim odjevnim predemetima. Crne traperice i kamel kaput ili pak tamne Chino hlače i bomberica, svaka kombinacija je dobitna.  

Smeđe muške gležnjače na vezanje

Čizme od brušene kože češće viđamo u ležernijim kombinacijama, dok su one od glatke kože odlične i za ležerne i za poslovne kombinacije.
Samo jedno je zabranjeno, ne smiju se kombinirati uz trenirku.

Svečane cipele na vezanje

Svečane cipele još su jedan par obuće koji definitivno ne ide uz trenirku. 
Svako odijelo zaslužuje dobar par elegantnih cipela. Iako se svečane cipele nose cijele godine, ujesen se ipak češće nose.

Lakirane ili mat, svaki materijal izrade ima svoju namjenu i priliku, isto kao i boja. Smeđe i konjak cipele odlično izgledaju na odijela u plavim nijansama, a crne pašu skoro na sve boje odijela. Oni hrabriji mogu birati i svjetlije cipele na tamnija odijela. Ipak, tu je potrebno pripaziti na nijanse i čarape s kojima se kombiniraju.

Svečane cipele odlične su za odijela

Iako se trendovi mijenjaju na mjesečnoj bazi, ulaganjem u nekoliko probranih, ali kvalitetnih komada obuće stilski nećete pogriješiti štogod od odjeće kombinirali, a i novčanik će vam biti zahvalan.

Novi trend kupnje nekoliko dobrih, ali kvalitetnih komada (“buy-less buy-better”) odražava globalnu težnju održivoj modi i brizi za okoliš. Budite dio tih nastojanja.


U Modeline webshopu pronađite kvalitetne jesenske cipele po svom ukusu.

Bugatti muške gležnjačeBugatti muške gležnjače
Tommy Hilfiger muška obućaTommy Hilfiger kolekcija muške obuće

 

Klik do muških jesenskih cipela