Nema sumnje - kada pričamo o godišnjim dobima, prelazak iz ljeta u jesen je definitivno najmanje simpatično prijelazno razdoblje. No, u svoj toj varljivosti vremena, kiši, iznenadnoj hladnoći i sivim jutrima, našli smo svjetlu točku za koju se lako uhvatiti i - zavoljeti jesen!

Za svijet mode, jesen obilježava novi početak, nove prilike i nove pobjede, a smjer koji jesenske kolekcije odrede postavlja temelj za cijelu modnu godinu! Kada bismo vas pitali “koje razdoblje daje najveću inspiraciju?”, skoro sigurno ne biste rekli jesen, no ipak, najveće novosti u modnim trendovima i najuspješnije kolekcije najvećih modnih brendova rađaju se upravo u jesensko doba!
 

Jesenska paleta boja

Ako išta pridonosi jesenskoj inspiraciji, onda su to boje jeseni. Između raskošnog zelenila i sveopće sive ogoljenosti, jesen nam pruža čarobnu kombinaciju boja koju još od vrtićkih dana spominjemo, crtamo i divimo joj se. Stoga nije čudo da ju sada i nosimo s užitkom, jer joj šarma definitivno ne nedostaje. Pastelne, ali zagasite boje, u toplim, mekanim nijansama daju najljepšu verziju prirodnog šarenila i ističu povezanost prirode i čovjeka kao niti jedna druga paleta boja. Zemljani tonovi cijelog spektra zelene, bež i smeđe boje garantiraju samozatajnu eleganciju, koju zatim savršeno podižu nijanse narančaste, žute, crvene i ljubičaste, za nepogrešiv rustikalni chic efekt. 

Baš kao, uostalom, i u jesenskoj prirodi :) 

 

Business Chic

Još jedna sfera gdje jesen znači novi početak je poslovni svijet. Nakon godišnjih odmora i više casual ljeta, s napunjenim baterijama business industrija kreće punom parom - a tu energiju dakako mora popratiti i jesenski poslovni stil. Tzv. court shoes, poslovne cipele na petu, dobile su svoj “strogi” nadimak zbog standarda koji su postavile na sudovima - uz odrješiti odvjetnički hod koji odzvanja mramornim hodnicima sudova diljem svijeta, dojma ozbiljnosti i službenosti ne nedostaje. 

U novoj jesenskoj kolekciji također ne nedostaje favorita kada pričamo o poslovnom stilu - Calvin Klein i ove sezone daje dašak luksuza svojim monogramom, LIU.JO uobičajeno podiže ljestvicu ekskuzivnosti, a Tamaris pokriva apsolutno svaku razinu elegancije koju želite postići.

calvin klein cipele

Calvin Klein Essential / Tamaris Cognac
 

Jesen u mokasinama

Nakon velikog povratka mokasina prije par sezona, nema naznaka da će taj trend tako lako minuti - i jasno je i zašto. Mokasine su upravo onaj spasonosni tip obuće koji nam omogućuje da istovremeno imamo sve - i potpunu profinjenost, i dugotrajnu udobnost. Visoke pete obožavamo, no niske cipele će ipak zauvijek biti esencijalni komad koji na koncu pobjeđuje. A kada se pritom radi o mokasinama, možemo biti sigurni da će one pronaći svoje mjesto uz svaki jesenski outfit. Bilo da se radi o poslovnoj prilici ili cugi u gradu, doza sofisticiranosti koju sa sobom nose uklopit će se i uz poslovni look kao i uz casual.
 

jesenske cipele mokasine

Tamaris Pale Grey / Tamaris Black Brush
 

Stiže vrijeme za čizme i gležnjače

Neki dani su još možda pretopli za čizme, no znamo svi kako to ide - jedan dan je odjednom prehladno za bilošto drugo! Da ne pričamo o kiši - već se prelila Sava, već se potopio Karlovac, a nije još niti deseti mjesec. 

Čizme i gležnjače nove kolekcije donose nam omiljene trendove u novim izdanjima. Debeli potplati opet će gaziti kroz lokve bez milosti, a s crnom i bijelom bojom ne možete pogriješiti, pokrit će jednako dobro sve stilove koji prolaze kroz jesensko i zimsko razdoblje - od Halloweena preko Božića do proljeća bez greške!

cizme gleznjace

Tamaris Ivory / Tamaris gležnjače / LIU.JO Love
 

Police se još uvijek pune, a svakim danom i svakim novim modelom nova kolekcija sve više oduševljava. Ovoga puta se nismo niti dotakli recimo torbi, jer kad krenemo o njima, onda nema kraja - toliko je WOW nova kolekcija! Zato ćemo vam samo šapnuti da imamo i sasvim novi ulaz na listu - torbe popularnog talijanskog brenda Valentino od sada su dostupne na Modeline webshopu i u dućanima!

Više o njima ćemo ti reći uskoro ;)