Kalendarski brojimo još skoro mjesec dana, ali temperaturno i duhovno već smo stigli - ljeto nam se vratilooo u-o-u-o-u-o! Kasno proljeće je visoko u utrci za najljepši period godine, a s ugodnim temperaturama i prvim slojem preplanulosti odlično ide i prigodni modni izričaj!
 

Kolekcija proljeće/ljeto 2022. oduševila je i najzahtjevnije modiste i modistice, a okarakterizirala ju je upravo raznolikost i udobnost. Vrijeme biranja između estetike i ugode je odavno prošlo, ove sezone fokus je na kvaliteti koja prati najviše modne standarde.
 

Kasno proljeće i rano ljeto uvijek znače balans između dnevnih i noćnih kombinacija, spremnost na iznenadno zahlađenje i iznenađujuće vrućine - sve u istom danu. Sandale lagano kreću u đir,  polu-sandale kupuju vrijeme do termina za pedikuru i sređivanje noktića, ali i dalje glavnu riječ vode lagane, prozračne tenisice
 

Izdvajamo 10 omiljenih komada obuće ove sezone kasnog proljeća i ranog ljeta!
 

1) Calvin Klein Bright White ž. tenisice 

calvin klein tenisice

S popularnim street-elegant stilom Calvin Klein jednostavno ne griješi - iz sezone u sezonu izbacuje modele koji i u svojoj jednostavnosti uspijevaju oduševiti. Ovaj model dostupan je i u ružičastoj varijanti: Calvin Klein Rose Smoke

2) Armani Exchange m. tenisice

armani muške tenisice

Tamnoplave AX tenisice sa suptilnim detaljima svijelijih nijansa plave idealan su izbor za cijeli niz proljetnih tipova outfita - od provjernog klasika traperica, do proljetnih bermuda sivih i zemljanih tonova, pa čak i business casual kombinacija. Dostupne su i u crno-sivoj varijanti s detaljem koji ih čini posebnima - crvenoj traci na potplatu.

3) i 4) Guess Ivee tenisice & Guess Raheli sling-backs

Prozračne kožne tenisice u popularnoj nježno rozoj nijansi, s decentnim uzorkom Guessovog novog znaka i svojstvenim debljim potplatom. Instantni dodatak romantike i ženstvenosti svakom outfitu, od casual trapera do cvjetnih haljinica. 
 

guess tenisice

U istom popularnom uzorku i boji dolaze i tzv. sling-back polusandale s tankom petom visine svega 5 centimetara, udobne i stabilne za višesatne akcije na poslu ili u gradu.
 

guess cipele na petu

5) Dr. Martens Nartilla

Sandale Dr. Martens odlikuju minimalistički stil, ali s karakterom. Statement vezice ovog modela, s udobnim remenjem koje pristaje nozi bez opasnosti od žuljeva, prepoznatljivi žuti konac i izdržljivi potplat čine ove sandale favoritom za sve odvažne i avanturističke priče.
 

dr martens sandale

6) Imac Dove Brown m. mokasina

muske mokasine imac

Među muškom obućom za toplije vrijeme, uvijek su se isticale mokasine. Kao tip cipele koji jednako dobro ide na poslovnu kombinaciju kao i na casual, udovoljava prvom i glavnom uvjetu muške mode - praktičnosti. Imac mokasine od kvalitetne, meke kože, u prozračnoj izvedbi koja omogućuje savršeno pristajanje nozi i ugodan kontakt kože stopala s materijalom. 

7) Calvin Klein Conch Shell espadrile 

calvin klein

Espadrile kao vrsta obuće jedan su od favorita kasnog proljeća, a njihovi juteni potplati, koji su se strelovito popeli na vrh ljestvice poželjnosti prije par sezona, još uvijek su među top featuresima ljetne obuće. Ovosezonski modeli Calvin Klein espadrila tako su idealan izbor za lagane proljetne kombinacije, a dolaze u varijantama s tanjim ili debljim potplatom. Ovaj model dostupan je i u crnoj i bež boji.

8) Tommy Hilfiger Black sandale

tommy hilfiger sandale

Osim njihovih vječno popularnih klasičnih sandala s jutenim potplatima koje dolaze u cijelom nizu boja, visina platforme i različitim varijantama oblika, Tommy Hilfiger svake sezone donese i sasvim nove atraktivne dizajne. Unatoč visokih 12,5 centimetara pete, ove sandale zadovoljavaju i najstrožim standardima stabilnosti i udobnosti, dok istovremeno dakako obavljaju svu najveću svrhu - vizualno izdužuju noge, podižu stražnjicu i naglašavaju vitkost linije.

9) Bugatti Plasma Dark Blue m. tenisice

bugatti tenisice

Iako smo od Bugattija navikli na business casual stil, u kojem drže vodstvo već niz sezona, ne zaostaju niti njihovi street modeli. Sportski izgled, u kombinaciji s atraktivnom nijansom navy plave i rebrastim uzorkom, čine ovaj model jednim od najjačih za gradsko - sportske kombinacije. 

10) Calvin Klein Nude štikle

Calvin klein nude stikle

Ove štikle oličenje su poznate izreke “Keep your head, heels and standards high”. Neustrašiva elegancija kojom odišu čini ih apsolutnim must-have modelom za samouvjerenu ženu. Poslovni outfit dići će na nivo više, a casual kombinaciju će začiniti u maksimalno dojmljiv izgled.

 

A najljepša stvar kod svih deset modela - i još na stotine drugih atraktivnih modela iz nove kolekcije - je sniženje za sve narudžbe putem našeg webshopa