Tko ne bi htio nove adidaske?

Novi modeli poznatih tenisica s tri crte stigli su u Modeline, a kada smo ih dobili srce nam je poskočilo od veselja.
Sve te divne tenisice odlučili smo vam predstaviti kroz blog, ali i ispričati njhove Adidas priče.

Jeste li znali da Adidas postoji već gotovo 100 godina?

Sada već davne 1920. strastveni dvadesetogodišnji njemački nogometaš Adolph (Adi) Dassler izumio je tenisice na pruge za atletičare. 

Svoj život posvetio je misiji izrade najboljih tenisica za svaku disciplinu i u tome uspio. 
Adidas je jedan od najboljih proizvođača profesionalne sportske odjeće i obuće, a u njihovim tenisicama za svaki dan mogli bi bez razmišljanja odraditi bilo koji trening.

Samo trebate izabrati svoju boju iz linije Gazelle, Superstar ili Stan Smith. Donosimo vam njihove priče.

Adidas Superstar

Adidas Superstar tenisice bile su prve niske tenisice za košarku. Imale su gumenu zaštitu za prste, izgledale su fenomenalno i ljudi su ih na prvu zavoljeli. 

Pojavile su se 1969. i izbacile su starke s nogu NBA košarkaša. Njihovo zaštitno lice bio je Kareem Abdul-Jabbar, a na noge ih je s njim  stavilo 75% američkih košarkaša profesionalaca. Nisu mogli odoljeti novim kvalitetnim i čvrstim tenisicama  

Brzo su adidaske s košarkaških terena dospjele na užarene pločnike New Yorka, a nosile su se bez vezica. Toliko su postale popularne da im je hip-hop trojac 1986. Run D.M.C. posvetio pjesmu My Adidas.

Adidas Superstar tako je postao obavezan dio imidža hip-hop subkulture.

Model je popularan još danas i samo trebate izabrati svoju boju 

Adidas Superstar Adidas Superstar 

 pronađi svoje Superstar tenisice

Adidas Stan Smith

Adidas Stan Smith tenisice nisu se oduvijek zvale Stan Smith. 1965. prvi put su proizvedene za francuskog tenisača Roberta Hailleta, a nakon što je on odložio reket tenisice je naslijedio Amerikanac Stan Smith.
Njegovo ime znate jer se još uvijek nalazi na jezicima tenisica

Stan Smith tenisice još 1994. ušle su u Guinessovu knjigu rekorda kao najprodavaniji model. Naime, te godine prodano je 23 milijuna i 700 tisuća parova Smithica.

Najpopularnija verzija je svakako ona bijela s zelenim no možete ih pronaći u raznim drugim bojama. 

Adidas Stan Smith Adidas Stan Smith 

pronađi svoje Stan Smith tenisice

Adidas Gazelle

Gazellice su sigurno najupečatljiviji model kojim se Adidas može pohvaliti. Ovaj model tenisica smatran je simbolom cijelih subkultura kao što su reggae, britpop, grunge, ultras, hiphop... 

Svi ste vidjeli onu sliku Bob Marleya kako uživa u najboljoj sporednoj stvari na svijetu udarajući loptu upravo Gazellicama. Modna industrija devedesetih na valu heroin chic trenda dobila je snažan oslonac upravo u ovim tenisicama, a od tada do danas nisu pale u zaborav.

Prve Gazellice su još 1966. godine izbačene na tržište kao funkcionalna sportska obuća. No vidjeli smo kako Adidasu nije problem preskočiti ograde prvotne ciljane publike i ući na ulice, igrališta, škole i parkove.

Adidas Gazelle Adidas Gazelle 

pronađi svoje Gazelle tenisice

 

Ukoliko izaberete Adidas tenisice, odabrali ste puno više od obuće. Adidas je svojevrsni kulturološki fenomen. Nositi ove udobne tenisice stvar je stava i mislimo kako je to svima jasno. Nosite Adidas i usudite se biti drukčiji.

 

Tenisice sa stavom