These boots are made for walkin’!

 

zenske cizme

Jedno od jačih girlpower obilježja dala nam je Nancy Sinatra još 1966., i hvala joj na tome! Iako generalno zaista ne želimo gaziti ni po kome, ti taktovi nam uvijek daju moćan feel-good osjećaj - pogotovo ako ih čujemo dok nosimo čizme!
 

U ovom modnom “ratu” nećemo nikad odabrati pobjednika jer on ne postoji - apsolutno obožavamo i trebamo i visoke čizme i gležnjače. Pobjednika bira svaka pojedina prilika i ostatak outfita, a savršen combo diktirat će upravo odabir donjeg dijela outfita - oblik hlača, suknje ili haljine. Ulogu igra i dužina nogu, pogotovo u predjelu potkoljenice: djevojkama s kraćim nogama, visoke čizme će vizualno  izdužiti i stanjiti cijelu figuru. Ako dodamo i visoke pete na to - i djevojke od“metar i šumska jagoda” imat će priliku djelovati (donekle) visoko! :D


visoke cizme

 

Sam stil hlača ili suknje određivat će stil čizme, no ne i njihovu visinu - tu će glavnu riječ držati njihov kroj. Primjerice, hlače sa širokim nogavicama odlično će upotpuniti gležnjače, i ravne i one na petu. Uske traperice su pak stvorene za visoke čizme, a posebno će odgovarati onima najzimogroznijima s obzirom da se niti najuporniji zimski zrak neće moći zavući do nogu!

 

visoke cizme gleznjace

 

Za nepogrešivu dozu elegantnog seksipila, provjereni recept je kombinacija visokih čizmi i kratke suknje, haljine ili hlača. Dužina outfita do sredine natkoljenice, u kombinaciji sa čizmama do koljena, ili čak preko koljena, ostavit će dojam dugih, vitkih nogu i vizualno istaknuti svačije atribute.

 

tommy hilfiger cizme

cizme do koljena

Tamaris / Bugatti / Tommy Hilfiger / Guess

 

Jedan od najvećih trendova zadnjih sezona su statement gležnjače. Krupne, snažne, tople i udobne, osvojile su srca (i noge) mlađe populacije. Ovosezonske bestsellere među takvim gležnjačama donijeli su Guess, Bugatti, Liu.Jo, i dakako, kultni brend Dr. Martens sa sasvim novim, izazovnim modelima uz stare, voljene klasike. 

 

cizme gleznjace

gleznjace guess tommy hilfiger

Tommy Hilfiger / Liu.Jo / Armani Exchange / Tamaris

 

Business kombinacije efektno će podići elegantne niske čizme na petu koje idu i na business hlače i na pencil suknje. Uobičajeno deblja peta osigurat će njihovu stabilnost i udobnost tijekom cijelog dana, a bonus je i to što si s njima automatski spremna i za afterwork cugu ili đir do grada! Plus, neočekivani zimski tips&tricks koji najvjerojatnije ne znaš: čizme na petu su topliji izbor za duže šetnje po gradu - primjerice za subotnju špicu - jer je najmanja površina potplata u direktnom dodiru s ledenim betonom! ;)

 

cizme na petu

Tommy Hilfiger / Guess / Tamaris Ivory / Tamaris Black

 

Kao što smo ranije najavili - koje god čizme odabrali, pogriješiti sigurno nećete. Jedini rizik je da vam prođu sezonski popusti, ali se taj rizik minimizira brzom reakcijom - posjetom našem webshopu, ili dućanima na čak 7 lokacija u centru Zagreba!

 

Riječima Nancy Sinatre - Are you ready, boots? Start Walkin!