Zbogom sandale i japanke! U posljednja tri mjeseca koliko nas je sunce pržilo i vrijeme poslužilo klinci su na dvorištu i na plaži najčešće bili bosi. Na nogama su bile sandale i japanke, ali to vrijeme je nažalost prošlo.

Od vremena kada su zadnji put nosili tenisice stopala su narasla, a s početkom školske godine već tradicionalno krećete u kupovinu. I susrećete se s istim dvojbama: koje tenisice kupiti djetetu

Krajem kolovoza i početkom rujna još je uvijek toplo, ali uskoro kreću hladna jutra, a kasnije i hladniji dani. Ovo je blog koji će vam pomoći u pametnom izboru. 

Dječje tenisice, važan je materijal

Djeca su aktivna u tenisicama, ne stoje na miru, a to znači da im se noge znoje. Zato je važno izabrati materijal tenisica koji dopušta strujanje zraka. Uz suhe noge ne javljaju se žuljevi, gljivice i nema smrada

Kožne dječje tenisice

Koža je prirodni materijal koji je odličan izbor za jesenske dane. Ne propušta vodu, dugotrajan je i fleksibilan. Uz to, koža omogućava dječjim nogama da dišu, a i prilagođava se djetetovom stopalu. 

Nike dječje kožne tenisiceAdidas kožne dječje tenisice

Platnene dječje tenisice

Platnene tenisice odličan su izbor za suho vrijeme. Čak i kada je hladnije, a ne pada kiša. U platnenim tenisicama noge dišu i manje se znoje. Osim toga, te su tenisice lagane i mogu se prati u perilici. A svaki roditelj zna koliko često se tenisice prljaju.

Dječje Converse tenisice ružičaste

Tenisice od kombiniranih materijala za djecu

Pojedine tenisice napravljene su i od kože i od tekstila ili od sintetskih materijala. Češće su za suho vrijeme. 

Na što obratiti pozornost prilikom odabira tenisica za djecu?

Prije nego što karticu izližete za model dječjih tenisica koji ima najbolju kombinaciju boja, stavite kvačicu pored sljedećih karakteristika:

1) Pružaju li dječje tenisice dovoljnu potporu?

Tenisice koje se nose svaki dan trebale bi pružati potporu dječjim stopalima. Tenisice koje ne pružaju adekvatnu potporu mogu uzrokovati bol u petama i lukovima te u prednjem dijelu stopala. 

2) Jesu li dječje tenisice fleksibilne?

Fleksibilnost je sposobnost tenisice da se prilagodi hodu djeteta. Fleksibilne tenisice imaju veću mogućnost apsorpcije udarca. Ako tenisice nisu dovoljno fleksibilne mišići nogu i stopala  dodatno se zapošljavaju što može dovesti do boli u mišićima. 

3) Jesu li dječje tenisice lagane?

Tenisice su većinom lagane, bez obzira na to jesu li kožne ili platnene, visoke ili niske. Kod kupnje obuće, na njihovu težinu više morate pripaziti kada kupujete dječje čizmice.

4) Kakve su potplate tenisica?

Potplate tenisica za djecu ne bi smjele biti ravne, što više bridova imaju - to će djetetu biti teže poskliznuti se.

Kako naći pravi broj tenisice za dijete online?

Djeci uvijek treba izmjeriti nogu prije naručivanja tenisica online, a duljina stopala se mjeri u čarapama
Djeci uvijek treba izmjeriti nogu prije naručivanja tenisica online, a duljina stopala se mjeri u čarapama

 

Između šeste i desete godine djeci svakog mjeseca stopalo naraste nešto manje od milimetara, u godinu dana to iznosi 10 milimetara što znači da im novu obuću trebate kupovati svake godine. One od prošle godine nisu više dobar izbor. 

Taj problem ne možete riješiti kupnjom tenisica koje su dva broja veće baš kao i ni što ne bi trebali kupovati tenisice koje su taman. Takve tenisice mogu uzrokovati probleme kod razvoja kostiju, ligamenata, živaca i mišića.

Za kupnju dječjih tenisica postoji pravilo palca: možete kupiti tenisice u kojima od vrha prstiju do ruba tenisice može stati širina palca odrasle osobe. 

Ako djetetu naručujete tenisice online trebate slijediti nekoliko pravila:

1) Mjerite stopala popodne, tada su veća i težina je ravnomjerno raspoređena.

2) Na stopala djetetu navucite čarape.

3) Na ravni pod stavite čisti bijeli papir i recite djetetu da stane na njega.

4) Olovkom označite gdje završava peta, a gdje je vrh prstiju.

5) Izmjerite obje noge, djeci često jedna noga raste brže od druge, broj određujete prema većoj.

6) Duljina između dvije crtice je duljina djetetova stopala.

Kod svakog modela u Modelineu možete naći tablicu veličina i prema duljini stopala djeteta naći odgovarajući broj. I naravno, za djecu uvjek naručujte tenisice koje su malo veće 

Online kupnja tenisica za djecu - izbor veličine

 

Nove tenisice za početak školske godine