Kupovanje dječjih tenisica ponekad se čini kao beskrajan zadatak, jer svakih nekoliko mjeseci vaše dijete treba nove.

Stare su se ili potrošile ili ih je dijete preraslo.

Kako bi maksimalno uštedjeli vrijeme i novac kod kupovanja dječjih tenisica važno je biti jako dobro informiran.

U nastavku vam zato donosimo pet stvari na koje morate mislite kada kupujete dječje tenisice.

5 savjeta za kupnju dječjih tenisica

1. Dobro odredite veličinu

Prva stvar koju bi trebali znati kada idete u kupnju dječjih tenisica je koju veličinu vaše dijete treba. Najbolji način za mjerenje veličine je da dijete stane na komad papira, a vi kemijskom olovkom napravite obris njegovih nogu.

To je najbolji način, jer ako ćete mjeriti stopalo direktno dijete će možda biti nemirno i nećete dobro izmjeriti. Osim toga, rađenje obrisa noge na papiru je zabavno.

 

Nakon što ste nacrtali stopalo na papiru izmjerite koliko ima od stražnje strane pete do najudaljenijeg prsta. Zatim upotrijebite tablicu i odredite djetetovu veličinu stopala.

Kad pronađete odgovarajuću tenisicu provjerite ima li ipak još malo prostora između palca i cipele. Malo slobodnog prostora potrebno je za kretanje i rast.

Imajte na umu i kako nemaju svi proizvođači cipela iste veličine.

2. Stalno provjeravajte odgovaraju li djetetu tenisice

Ako imate malu djecu, bilo bi dobro da stalno provjeravate odgovaraju li im tenisice jer djeca stvarno brzo rastu.

Često djeca neće reći kako su im tenisice premale ili preuske nego će odbijati staviti tenisice na sebe, plakati i slično.

Zato redovno provjeravajte odgovaraju li tenisice vašem mališanu i osigurajte da ima dovoljno mjesta u tenisici za ispravan rast i razvoj noge.

3. Uštedite novac

Djeca do treće godine života jako brzu rastu. Svaka dva do tri mjeseca stopalo raste i do pola veličine.

Djeci od tri do šest godina stopalo naraste pola veličine svakih četiri do šest mjeseci.

Nakon šeste godine, rast stopala se usporava, ali neka djeca i dalje će trebati više od dva para tenisica godišnje jer će ih jednostavno iznositi.

 

Kako bi uštedjeli novac, nemojte nikada kupovati više od dva para tenisica iste veličine u isto vrijeme. Jedne su sasvim dovoljno.

Uz to, uvijek tražite akcije.

Ako nađete dobar par tenisica na akciji kupite djetetu jedne koje mu sad odgovaraju i jedne pola broja veće. To će vam uštedjeti vrijeme, trud i novac kad dijete preraste tenisice.

4. Nabavite tenisice koje se jednostavno obuvaju

Mlađa djeca mogu imati problema s vezanjem tenisica. 

Za mlađu djecu zato je najbolje kupiti tenisice na čičak koje se vrlo jednostavno obuvaju i pričvršćuju.

Nešto veći mališani već se dobro snalaze s vezanjem tenisica, a uvijek im možete kupiti i tenisice koje kombiniraju čičak i vezice i tako barem malo olakšati obuvanje ;)

5. Uložite u kvalitetniju obuću za stariju djecu

Kada dijete malo poraste, a rast stopala malo uspori, isplati se uložiti u kvalitetnije dječje tenisice.

Cijena kvalitetnih dječjih tenisica koje će izdržati skakanje, trčanje i udaranja lopte, ipak je manje od cijene od dva para tenisica slabije kvalitete ;)

Najpopularniji brendovi dječjih tenisica

Postoji jako mnogo poznatih i popularnih brendova koji proizvode dječje tenisice, a ovo su najpoznatiji:

Gdje kupovati dječje tenisice

Dječje tenisice možete kupiti u gotovo svakoj trgovini koja prodaje sportsku obuću. No, iako vi uživate u cjelodnevnom shoppingu i potrazi za savršenim cipelama, vaš mališan baš i ne.

Najveći problem kod kupovanja dječjih tenisica je upravo činjenica kako je to djeci često dosadan i iscrpljujući proces. Mnogi roditelji s olakšanjem su otkrili kako im online kupovina znatno može olakšati kupnju dječje obuće.

Roditelji mogu napraviti predselekciju tenisica i zatim dati djetetu da odabere one koje mu se sviđaju. Na taj način izbjeći ćete naporno obilaženje brojnih trgovina.

***

Za kraj možemo reći kako je kupnja dječjih tenisica, i dječje obuće općenito, jako važna.

Dobar par tenisica štitit će dječja stopala od ozljeda, jer će u kvalitetnoj tenisici dijete sigurnije hodati, trčati i igrati se.

Uz to, dobru i lijepu tenisicu dijete će i rado nositi. Mudro odaberite tenisice za svoje dijete i ako imate kakvih pitanja slobodno nas kontaktirate.

Nađi dječje tenisice