Stiglo je i najljepše doba za mnoge gradove, omiljena atmosfera Adventa napokon je preuzela ulice! I dok nam pogled na sva ta raskošna svjetla i čarobne ukrase na svakom koraku grije dušu, ipak je činjenica da nam hlaaaadni asfalt odozdola ledi stopala! Ljubiteljima adventske atmosfere, svih malih i velikih događanja, adventskih kućica, kuhanog vina i uličnih koncerata često doživljaj unište zaleđena stopala, koja ponekad znaju i otjerati svoje vlasnike kući upravo kada je najljepše. Zato vam donosimo par sjajnih trikova kako održati vaša stopala toplima i satima uživati s ekipom u čarima koje nam je najljepši Advent i ove godine priredio.

 

1) Hodaj, cupkaj, pleši!

Nema stajanja! Najjednostavniji trik na koji će te i sama priroda Adventa lako natjerati. Hladnoći u stopalima najviše pridonosi loša cirkulacija, a kada se ne krećemo, tada se i protok krvi u nogama smanjuje. Obiđi razne punktove Adventa, a kad god se odlučiš zadržati negdje, nemoj stajati u mjestu. Znamo svi da je jackpot kada na popularnim adventskim punktovima pronađeš stol gdje će tvoja ekipa moći spustiti svoja kuhana vina i germknedle, ali nemoj te sate provesti u mjestu! Cijelo vrijeme možeš cupkati, “razgibavati” prste u čizmama, pa čak i plesati! Ples nije samo zabavan, već će i potaknuti protok krvi i pomoći vam da ostanete topli i energični dok uživate u glazbi i atmosferi.

 

2) Slojevita odjeća i termo čarape

Ugrijte sve dijelove svog tijela, pa će i stopala slabije gubiti toplinu. Naime, kada tijelo osjeti hladnoću, prvo usporava cirkulaciju u nogama kako bi zagrijalo i zaštitilo središnjost gdje su smješteni organi. Najviše topline se iz tijela izvlači putem glave i ruku, stoga ne zaboravi dobro utopliti i njih. 

Pametan odabir čarapa je dakako od velike važnosti. Gole gležnjeve, stopalice i tanke pamučne čarape pustite za neke toplije dane i laganije modne kombinacije, a u ovim danima se pouzdajte u dobre vunene ili termo čarape. One zadržavaju toplinu, a istovremeno omogućavaju koži da diše. Dodatni sloj ispod hlača također može pomoći u zadržavanju topline.
 


izvor: pinterest @toutestemporaire

+TIP: Izbjegavajte nositi dva para čarapa. Ova česta pogreška zapravo odmaže u pokušaju utopljavanja stopala jer dodatno stišće nogu i tako ograničava cirkulaciju.

 

3) Toplinski ulošci za dodatnu udobnost

Toplinski ulošci su tajna oružja protiv hladnoće. Postavite ih u svoje cipele ili čizme kako biste osigurali dodatnu izolaciju i udobnost. Ovi maleni, ali moćni dodaci mogu napraviti čuda u održavanju vaših stopala toplima. Bilo da se radi o jednostavnijim vunenim ili krznenim varijantama, ili najmodernijim grijaćim ulošcima, svaki dodatni sloj će napraviti nezanemarivu razliku u zadržavanju topline.

 

4) Izaberi prave čizme

Izbor pravilne obuće ključan je za održavanje topline vaših stopala. Investirajte u kvalitetne zimske čizme s toplim podstavama koje će vam pružiti potrebnu zaštitu od hladnoće. Krznena unutrašnjost i debeli, robusni potplati će dodatno izolirati vaše stopalo od hladnoće asfalta pod njime. Ako odaberete čizme s petom, one pak same po sebi smanjuju dodirnu površinu potplata s hladnim podom, a način hoda u njima poboljšava cirkulaciju u prstima, zbog čega će i cijelo stopalo lakše zadržati toplinu.

tople čizme

Tamaris / Dr Martens / Guess / Mustang / Tommy Hilfiger

5) Topli napici za unutarnje ugrijavanje

Neka vaša unutarnja temperatura poraste uz tople napitke. Kuhano vino ili gin, punč ili vruća čokolada ne samo da će vam ugrijati tijelo iznutra, već će i doprinjeti blagdanskoj atmosferi Adventa. Iskustveno je dokazano da dovoljne količine adventskih napitaka ne griju samo grlo, ruke, tijelo i noge, nego i dušu i srce!

 

Uživajte u čarima Adventa bez straha od hladnoće. Primijenite ove jednostavne trikove i osigurajte da vaša stopala ostanu topla i ugodna tijekom hladnih adventskih dana i noći!