Možda ne kalendarski, ali vremenski i duševno, zima je bogami stigla! A s njome i prilika za osvježenje tvoje kolekcije obuće. Bez obzira jesi li ljubitelj casual stila ili pratiš najnovije modne trendove, ova sezona nudi raznolike opcije. Prosinac nam donosi ne samo hladnoću, već i priliku za pravi modni spektakl. Adventska atmosfera čini grad posebnim mjestom, a s njom dolaze i razna događanja koja traže savršen modni izričaj. Ove sezone, oduševi svijet svojom modnom elegancijom i osiguraj potrebnu udobnost s pet nezaobilaznih parova obuće. Zakorači s nama u sezonu gdje stil susreće udobnost, upravo u vrijeme kada grad postaje pozornica za blagdanske čarolije!

1) Robusne gležnjače

Zima je vrijeme kada se stvarno možeš istaknuti s parom robusnih gležnjača. Od naglog rasta popularnosti combat bootsa prije par sezona, ženske gležnjače s robusnim potplatima i jačom konstrukcijom najčešći su izbor koji možemo vidjeti na ulicama zimi. Svojom visinom i kurpulentnosti osiguravaju stopalima toplinu kroz hladne dane, a imaju beskonačan potencijal za isticanje detaljima. Od klasičnih Dr. Martens čizmi do sofisticiranih modela brendova poput Guess, Tamaris i Tommy Hilfiger, ove gležnjače ne samo da pružaju čvrstoću već i dodaju dozu edgy stila tvojoj zimskoj garderobi. 

robusne gležnjače
Na fotografiji: Tamaris Merlot
Tommy Hilfiger / Mustang / Dr. Martens / Guess

 

2) Elegantne čizme

Neka tvoji poslovni dani i večernji izlasci zablistaju uz elegantne čizme. Nije tajna da je advent u gradu zapravo prava modna pista, a uz kuhano vino i božićnu glazbu odlično se kombiniraju otmjenije čizmice. Bilo da se odlučiš za čizme s visokom potpeticom, ravni model s decentnim detaljima, ili visoke čizme do koljena, sa svakima od njih pronaći ćeš savršen način da dodatno podigneš svoj zimski stil. Osim klasične crne ili popularne prljavo bijele, boja poput cognac-smeđe pridodat će dozu topline tvojem izgledu. 

čizme na petu
Na fotografiji: Tamaris
TH Natural Cognac / TH Suede Black / Tamaris Black

 

3) Toplina na prvom mjestu

Ugodnost je ključna tijekom hladnih zimskih dana, a ako ste među onima stvarno zimogroznima, znate da vam je toplina ne na prvom, nego na prvom i drugom i trećem mjestu! Nakon što su Uggsice pokorile svijet i vladale njime popriličan broj zima, kao novi igrač u ulozi dežurnih dizajnerskih buca pojavile su se Inuikii čizme. Ubrzo je postao dostupan i niz sličnih inačica po pristupačnijim cijenama, poput onih brendova Tom Tailor, S.Oliver i Tamaris.

inuikii čizme buce
Na fotografiji: Liu.Jo
Tom Tailor / Tamaris Champagne / Tamaris Camel / Calvin Klein
 

Ako si više casual osoba, tenisice sa krznom su savršen izbor. Ovaj zimski twist na klasičnim tenisicama dodat će ti dozu topline i udobnosti, dok ćeš neometano moći zadržati svoj sportski stil. Ovakvu kombinaciju funkcionalnosti i udobnosti možeš pronaći u novoj kolekciji brenda Skechers.

čizme s krznom
Skechers Uno Rugged / S.Oliver

 

4) Vodootporna obuća za zimske aktivnosti

Zima ne znači nužno i odmor od vanjskih aktivnosti. Ako si ljubitelj planinarenja ili samo voliš boravak na svježem zraku, investiraj u kvalitetnu vodootpornu obuću s izdržljivim protukliznim potplatima. Osim što će te čuvati od hladnoće, pružit će ti potrebnu potporu i zaštitu na neravnom terenu. 

Ako tražiš pak svakodnevniju opciju s kojom ćeš se osjećati udobno i sigurno po svim vremenskim uvjetima, istraži tenisice brenda On. Njihove nove Cloud Waterproof tenisice sada dolaze u novoj, unaprijeđenoj silueti koja je potpuno vodootporna i lagana, istovremeno s  izuzetnim performansama na svim terenima zahvaljujući inovativnim tehnologijama poput CloudTec® amortizacije, Zero-Gravity pjene i Speedboarda® koji djeluje na povrat utrošene energije pri svakom koraku. 

vodootporne cipele
Skechers / Igi&Co / On Waterproof / Adidas Terrex

 

5) Cipele za božićne svečanosti i novogodišnju noć

Neka tvoji koraci budu elegantni na svakom zimskom eventu uz salonke na petu. Kombiniraj ih s božićnim ili novogodišnjim outfitom i stvori look koji ćeš pamtiti. Bez obzira na boju ili dizajn, ove cipele će ti pružiti dozu glamura koja je savršena za blagdanske proslave. Brendovi poput Calvin Kleina i Tamarisa nude nevjerojatne opcije koje će tvoje (plesne) korake pretvoriti u pravu modnu reviju.

Elegantni detalji ovih cipela dat će važnu dozu svečanosti tvome outfitu. Ukrasni remenčići koji se s presijavaju skupa s božićnim ukrasima dodat će tvojem outfitu dragocjenu dozu sjaja. Kopče na vrhu dodatno naglašavaju eleganciju, pružajući dozu vintage šarma koji savršeno odgovara duhu blagdana. Lakirani finiš i metalik boje poput zlatne ili srebrne donose blagdanski duh, čineći te zvijezdom svake zabave. 

cipele za božićni party
Tamaris Black / Tamaris Powder Glam / Liu.Jo Decollete / Tamaris Bordeaux
 

Kombiniraj ih s malom crnom haljinom ili blistavom suknjom, i bit ćeš spremna zabljesnuti na svakom blagdanskom eventu. Jer kada je riječ o modi za blagdane, svaki detalj je važan, a izbor obuće čini razliku između obične i nezaboravne modne izjave.

 

Zimsko vrijeme ne mora značiti da moraš žrtvovati stil zbog udobnosti. S ovih pet tipova obuće, bit ćeš spremna suočiti se s hladnim danima u potpunom modnom sjaju. Ove zime, neka tvoji koraci vode prema toplini, udobnosti i nevjerojatnom stilu!